Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Інтервал між щепленнями збільшили до 90 днів. Рівень коронавірусної хвороби

З 24 лютого цього року на території України розпочалася вакцинація від COVID-19, Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, МОЗ, керуючись рекомендаціями Національної технічної групи експертів, збільшило інтервал між щепленнями CoviShield з 28 днів до 90...

З 24 лютого цього року на території України розпочалася вакцинація від COVID-19, Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, МОЗ, керуючись рекомендаціями Національної технічної групи експертів, збільшило інтервал між щепленнями CoviShield з 28 днів до 90.

Про це повідомили на телеграм сторінці Коронавірус_інфо.
Політику введення якомога більшої кількості перших доз та відтермінування введення другої дози вакцини проти COVID-19 до 12 тижнів також обрано урядом Великої Британії. Крім того, міністерствам Канади, Німеччини, Франції рекомендовано інтервал у 12 тижнів між першою та другою дозою щеплень.

- Враховуючи позицію експертів та результати міжнародних досліджень, оперативний штаб МОЗ вирішив, що для досягнення максимального рівня імунного захисту при щепленні вакциною від Oxford/AstraZeneca доцільно збільшити початковий інтервал між дозами. Це не суперечить інструкції виробника, яка передбачає такий інтервал в рамках 4-12 тижнів, — зазначив Віктор Ляшко.

Рівень коронавірусної хвороби в Україні

11 833 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 17 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 609 дітей та 388 медпрацівників. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у місті Києві (1 121), Львівській (884), Одеській (883), Вінницькій (750) та Харківській (750) областях.Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Рівень коронавірусної хвороби у Славутичі

У Славутичі за останню добу зафіксовано 21 нових випадків. Наразі хворіють 78 людей, а одужвло 20 людей. За весь час зробили 2755 ПЛР-тестів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: