Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про міські наради

Сьогодні, 16 березня мер міста Юрій Фомічев провів 2 розширені онлайн-наради: зранку із керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, у другій половині дня – з керівниками комунальних підприємств, установ, головних підприємств міста. 18 березня о 18:00 міський голова Юрій Фомічев звітує у прямому ефірі перед славутичанами. Трансляцію можна переглянути ....

Сьогодні, 16 березня мер міста Юрій Фомічев провів 2 розширені онлайн-наради: зранку із керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, у другій половині дня – з керівниками комунальних підприємств, установ, головних підприємств міста.

18 березня о 18:00 міський голова Юрій Фомічев звітує у прямому ефірі перед славутичанами. Трансляцію можна переглянути на ТБ «МедіаДім» їх сторінці facebook, ютуб каналі Slavutich_LIVE; facebook сторінці «Славутицька міська рада». Запитання до міського голови можна задати за телефоном: 3-00-11, сторінці facebook «Славутицька міська рада», у тому числі під час прямої трансляції.

У країні третя хвиля COVID. Зростає кількість підтверджених випадків у ряді регіонів країни. Розпочався процес вакцинації, у тому числі, і в Славутичі. Генеральний директор Славутицької лікарні Ярослав Вольський повідомив, що у лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 46 хворих, з них – 18 із підтвердженим діагнозом COVID, двоє з підозрою на захворювання. В основному хворі поступають із запаленням легень, у важкому стані та потребують кисневої підтримки. У неділі додатково завезено кисень, запас його достатній. На розгляд НСЗУ лікарнею подано 13 пакетів, планується подати документи ще на три пакети.

Продовжується реалізація проєкту безбар’єрного міського простору. До 25 березня міський голова дав доручення відповідним відділам виконкому скласти мапу доступності Славутича. Розпочато поточний ремонт центрального ганку з улаштуванням пандусу в будівлі ТЦ «Мінськ». За рахунок коштів обласного бюджету планується встановити підйомник у Центрі «Благодар», у місті – санвузли для людей з обмеженими можливостями.

На нараді обговорили і проблему надписів на фасадах будівель, що повідомляють про розповсюдження наркотичних засобів. Заслухана була інформація поліції. Частина надписів немає відношення до продажу наркотиків. Нагадуємо, що до створено Чат-боту «СтопНаркотик» можуть долучатися громадян та допомагати блокувати адреси у «Telegram». Наразі прийнято рішення звернутися до всіх власників будівель, не залежно від форми власності, прибрати надписи із об’єктів.

З 26 березня у Славутичі розпочнуться весняні толоки. До 26 квітня місто повинно мати чистий, привабливий вигляд. По кожному сектору міста будуть визначені об’єми робіт. Учасники толок забезпечуються інвентарем, а до робіт може долучитися кожний бажаючий.

ДСП «Чорнобильська АЕС», ВП «АРС» працюють у штатному режимі.

КП «ДЕУ» розпочало прибирання піску у місті. При сприятливих погодних умов розпочнеться ремонт дорожнього покриття. Матеріали для ремонту є, техніка до ремонту готова.

Директор КП «Електромережі» Денис Гаврилін доповів про плани підприємства на три тижні. Планується замінити світильники у Ризькому кварталі (алея біля магазину «Даувгава»), у котеджах Тбіліського кварталу, Бєлгородському кварталі (будинки № 4, 9, 10), Єреванському кварталі № 4, Московській площі, Центральному парку, алеї здоров’я, Талліннському кварталі.

На пробне ЗНО, що відбудеться у славутицькому ліцеї зареєструвалось близько 90 учнів. Основну сесію ЗНО дозволили проводити з двох предметів: математики – 28 травня, української мови і літератури – 1 червня.

Освітні заклади готуються до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, розробляються методичні посібники. У школах та ліцеї заплановані уроки Чорнобиля. Палац дітей та молоді організовує акцію із виготовлення квітки - символу відродження – білої троянди. Тисяча паперових троянд буде відправлено друзям із різних куточків світу.

Директорка КП «АРР» Арина Старовойтова повідомила про підготовку VI Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDEСO 2021, що відбудеться 27 – 29 квітня. 15 квітня у місті пройде Конференція «Досвід міст в економічному розвитку» та Перший Інвестиційний Форум «Славутич: тут є життя».

За інформацією Соціально-психологічного центру, 600 ветеранів АТО звернулися на телефон довіри Центру.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: