Завантаження ...

Славутич у конференції міст–побратимів України та Латвії

10 березня за ініціативи Посольства України в Латвії, керівництва Асоціації великих міст Латвії, при підтримці Посольства Латвійської Республіки в України відбулась відео-конференція між містами–побратимами України та Латвії. В онлайн-зустрічі взяли участь 12 українських та 10 латвійських міст, серед учасників був і Славутич, який представляв міський голова Юрій Фомічев. ...


10 березня за ініціативи Посольства України в Латвії, керівництва Асоціації великих міст Латвії, при підтримці Посольства Латвійської Республіки в України відбулась відео-конференція між містами–побратимами України та Латвії.
В онлайн-зустрічі взяли участь 12 українських та 10 латвійських міст, серед учасників був і Славутич, який представляв міський голова Юрій Фомічев. Між нашим містом та латвійським Айзкраукле встановлено партнерські відносини, що розбудовуються вже не один рік.

Під час зустрічі відзначено, що не зважаючи на продовження пандемії, важливим є подальший розвиток міжрегіональної співпраці, як невід’ємної складової двосторонніх економічних та культурно-гуманітарних відносин. Враховуючи значну кількість раніше украдених двосторонніх угод про побратимські та партнерські відносини України та Латвії, наголошено на необхідності їх оновлення та наповнення більш практичним змістом, з урахуванням європейського досвіду органів місцевого самоврядування Латвії із залученням структурних фондів ЄС. Акцентували увагу на активізації ділових і бізнесових контактах між господарюючими суб’єктами двох країн на регіональному рівні.

З цією метою Посол України Олександр Міщенко закликав українські міста долучитися до виставкових заходів, що відбудуться в Латвії (Balttour 2021, 23-25 квітня та Riga Pood 2021, 9-11 вересня).

За матеріалами Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Посольство України в Латвії

#Славутич_міжнароднаспівпраця

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия