Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Рись бразильська у Чорнобильському заповіднику

"Пантера північних лісів" - так образно інколи називають Рись євразійську Lynx lynx (Linnaeus, 1758), яка в останні десятиліття на території зони відчуження почувається цілком комфортно.Минулого року Чорнобильський заповідник підключився до проєкту «Врятуємо рись!»...

"Пантера північних лісів" - так образно інколи називають Рись євразійську Lynx lynx (Linnaeus, 1758), яка в останні десятиліття на території зони відчуження почувається цілком комфортно. Минулого року Чорнобильський заповідник підключився до проєкту «Врятуємо рись!», ініційований українським представництвом Всесвітнього фонду дикої природи @WWF-Україна.

Про це повідомили на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Було зроблено важливий крок для різнопланового моніторингу життя дикої кішки на території зони відчуження аж до ідентифікації окремих особин за допомогою фотопасток. Представники WWF надали десять повних комплектів цифрового обладнання, а науковці Заповідника встановили їх у визначених місцях.Фотопастки зафіксували великий обсяг матеріалу по географії мешкання, поведінці та ін. представників місцевої фауни (звісно, на світлини потрапляла не лише рись).

Частину знімків ви зможете побачити на сторінці Чорнобильського заповідника. Весь масив зібраних за допомогою фотопасток даних ще аналізуватиметься фахівцями. Проте вже сьогодні можна стверджувати, що на заповідній території мешкає 12-15 особин рисі євразійської. Детальніше про цього хижака читайте на сайті Чорнобильського заповідника за посиланням https://zapovidnyk.org.ua/index.php?fn=3t&n=160620399999.

Світлини з фотопасток проекту "Полісся-дика природа без кордонів", отриманих на території Чорнобильського заповідника

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: