Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У нашому місті з’явились курси для фахівців атомної галузі

У м. Славутич створено програму навчання для фахівців, які бажають підвищити свою кваліфікацію в галузі зняття з експлуатації АЕС. 22 лютого 2021 р. на базі Славутицької філії НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» за безпосередньої активної участі ДСП «ЧАЕС» та Інституту проблем безпеки АЕС НАН України були відкриті курси підвищення кваліфікації за програмою навчання «Зняття з експлуатації ядерних енергетичних установок» у рамках спеціальності 143 – Атомна енергетика.

У м. Славутич створено програму навчання для фахівців, які бажають підвищити свою кваліфікацію в галузі зняття з експлуатації АЕС.

22 лютого 2021 р. на базі Славутицької філії НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» за безпосередньої активної участі ДСП «ЧАЕС» та Інституту проблем безпеки АЕС НАН України були відкриті курси підвищення кваліфікації за програмою навчання «Зняття з експлуатації ядерних енергетичних установок» у рамках спеціальності 143 – Атомна енергетика.

До першої групи студентів курсу увійшли як працівники Чорнобильської АЕС, які побажали підвищити рівень знань про діяльність зі зняття АЕС з експлуатації, так і наукові співробітники організації наукового керівника ЧАЕС – Інституту проблем безпеки АЕС. Першу лекцію для слухачів курсу провів директор Інституту проблем безпеки АЕС НАН України, чл.-кор. НАН України, д-р. техн. наук, проф. Носовський Анатолій Володимирович.

Закінчився перший день навчання лекцією визнаного експерта міжнародного рівня в галузі зняття з експлуатації ядерних установок – Кучинського Віктора Казимировича.
Основні теоретичні заняття курсу пов’язані з питаннями законодавчого забезпечення діяльності зі зняття з експлуатації АЕС, обгрунтуванням вибору варіантів зняття з експлуатації, завданням інженерного й радіаційного обстеження, проблемами демонтажу обладнання та звільнення від регулюючого контролю, поводження з РАВ, реабілітації, ремедіації майданчиків і багатьма іншими питаннями.

Практичні заняття пов’язані з ознайомленням із роботою діючих установок, процесів і процедур на Чорнобильській АЕС на етапі остаточного закриття й консервації енергоблоків. Лекційні та практичні заняття проходять на базі інфраструктури Навчально-тренувального центру ЧАЕС і безпосередньо на об’єктах ЧАЕС, які перебувають у Чорнобильській зоні відчуження.
Заняття ведуть провідні фахівці ДСП «ЧАЕС», наукові співробітники Інституту проблем безпеки АЕС і викладачі НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

За результатами успішного проходження навчання слухачі отримують сертифікат державного зразка.

Запрошуємо до Славутич на курси підвищення кваліфікації!

Більш детальнішу інформацію можна отримати за телефонами: 2-98-63; 050-465-23-91 в адміністрації Славутицької філії КПІ ім.І.Сікорського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: