Завантаження ...

Підготовка до роковини Чорнобильської катастрофи

Цього року славутич починає готуватися до роковини Чорнобильської катастрофи. У квітні буде 35 років, як відбулася страшна катастрофа на Чорнобильській АЕС. Українці розуміють та згадують цей страшний день, як жахіття, але є ще люди, яким в'ївся цей день в пам'ять, тому що бачили все своїми очами. Оргкомітет міста вже починає підготовку до роковини...

Цього року Славутич починає готуватися до роковини Чорнобильської катастрофи. У квітні буде 35 років, як відбулася страшна катастрофа на Чорнобильській АЕС. Українці розуміють та згадують цей страшний день, як жахіття, але є ще люди, яким в'ївся цей день в пам'ять, тому що бачили все своїми очами.
- Я вважаю, що Чорнобильська трагедія, на жаль, що це трагедія, але мабуть світ більше всього пам'тає трагедії. На загальнодержавному рівні створений організаційний комітет відповідним розпорядженням Кабінетом Міністрів. Я ввійшов до цього комітету як Славутицький міський голова. Ми почали роботу з загальнодержавних заходів та направили їх до Кабінету Міністрів, до організаційного комітету, - прокоментував очільник міста Юрій Фомічев на третій сесії.
Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 556/2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи».
Про це повідомили на сторінці офіційного інтернет-представництва Презедента України.

Серед іншого, Кабінет Міністрів має розробити та затвердити план заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. План, зокрема, повинен передбачати проведення 26 квітня 2021 року у Києві та Київській області заходів з нагоди 35-х роковин катастрофи; проведення у закладах освіти та закладах культури інформаційних, просвітницьких, культурно-мистецьких та інших заходів, а також широке висвітлення таких заходів. Необхідним є й опрацювання питання проведення в Україні міжнародної конференції, присвяченої 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи.

Оргкомітет вже почав підготовку до вшановування Чорнобильської катастрофи. Наразі відомо з інтернет джерел, що адміністрація ЧАЕС підготували плани, серед яких підготовка кольорово-звукової проекції на саркофаг. Також поділилися ідеєю про те, щоб провести концерт біля саркофагу. Також вирішується питання про те, щоб випустити книгу на основі відеоматеріалів. Адміністрація ЧАЕС запропонували розширити експозицію в Славутицькому музеї та створити окрему кімнату, яка буде мати посвяту роботам після катастрофи.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия