Завантаження ...

Як стильно та дешево вдягатися в секонд-хенді

Поки деякі люди соромляться зайти до секонд-хенду, то інші набирають речей за достатньо низькими цінам. Славутицькі секонд-хенди можна на пальцях однієї руки порахувати, але попри це, вони все одно користуються популярністю у тутешніх жителів. За інформацією ЗМІ, секонд-хенди в Рівному - найпопулярніші. Сьогодні ми досліджуємо, як ставляться до "речей з інших рук" у Славутичі?

Поки деякі люди соромляться зайти до секонд-хенду, то інші набирають речей за достатньо низькими цінам. Славутицькі секонд-хенди можна на пальцях однієї руки порахувати, але попри це, вони все одно користуються популярністю у тутешніх жителів. За інформацією ЗМІ, секонд-хенди в Рівному - найпопулярніші. Сьогодні ми досліджуємо, як ставляться до "речей з інших рук" у Славутичі?

Ми зустрілися зі славутичаном, який вдягаєтсья в секонд-хендах вже давно, аби поговорити про те, як він обирає речі в таких магазинах, на що перше він дивиться. Також відповість на головне питання, чи можна модно та дешево вдягатися в cеконд-хендах.  Олексій Навара розповів, що у Славутичі чимало магазинів, де можна купити одяг, але зазвичай він купує їх в секонд-хенді. 

Як правильно обирати  -

Перше на що я звертаю увагу, це на якість та на стан одягу. Обираю, наприклад, светер та дивлюся якого він пошиву, з якої тканини зшитий цей светер. Намагаюся синтетику не купувати. Якщо я бачу, що цей виріб якісний, то далі перевіряю його стан. Дивлюся є чи немає на ньому якихось плям, порізів, потертостей, - розповідає славутичанин Олексій.

Дійсно, спершу потрібно оцінити річ на якість. В секонд-хендах дуже багато речей і вони можуть бути різної якості. Диивитися потрібно на бірку, яка прикріплена на зворотній стороні одягу, якраз там і пишуть все про певний одяг. Там ви зможете дізнатися де була зроблена річ, дізнаєтесь розмір та з якого матеріалу зшитий виріб.  Далі потрібно звернути увагу на те в якому стані одяг.

Так як ви купуєте "речі з рук", то потрібно бути готовим, що вони можуть бути не в ідеальному стані, адже більшість речей в секонд-хендах не нові. Дивитись потрібно на загальний стан одягу, чи немає ніяких плям, потертостей, або порізів. За словами Олексія, краще оцінити товар можна, якщо оглянути його повністю. Придивитися до місця, де є нитки (вони можуть стирчати), приділити увагу одягу, де є будь-які надписи (вони можуть бути потерті), також придивитися та умовно порахувати скільки цьому одягу років, адже в секонд-хенді можуть бути і старі речі. Частіше, якраз вони псуються, рвуться, витираються надписи, одяг втрачає колір.  Після того як ви оглянули одяг і остаточно впевнені, що він в нормальному стані та якісний, ви його приміряєте. В усіх секонд-хендах є спеціальні кабінки, де ви можете приміряти одяг. 

Як позбутися запаху

- Також важливий момент, коли ви купуєте в секонд-хендах речі, то вони можуть мати неприємний запах. В таких ситуаціях допоможе тільки засіб для прання, аби прибрати неприємний запах магазину, щоб одяг пахнув для вас приємно. Але якщо чесно, то не всі перуть одяг після секон-хенду, справа в тому, що одяг в таких магазинах вже випраний, просто є люди, яким не подобається "секонд-хендський" запах, - прокоментував Олексій.

Так і є, одяг в таких магазинах вже випраний, тому ці речі мають єдиний своєрідний запах. Одне прання з перевіреним засобом допоможе прибрати запах секонд-хенду. 

В які дня краще ходити до секонд-хенду

- Я обираю дні, коли ціни на одяг і не низькі, і не високі, тобто приходжу в день, так скажимо, середньої вартості за кілограм. Як правило, в такі дні і можна вибрати щось якісне та за доступною ціною. Адже в дні, коли ціни високі, то речі коштують дорогувато, а в дешеві дні зазвичай вже нічого не залишається, - поділився славутичанин.

Секонд-хенди є різні. Є магазини, де кожна річ коштує визначену суму, а є магазини, де виставляється різна ціна протягом тижня за кілограм. Найдорожчий день - це зазвичай, коли тільки завезли речі. Чим більше проходить днів від завезення, тим менше буде виставлена ціна за кілограм. 

- В дешеві дні сорочку можна купити до 10 гривень, джинси - до 40 гривень. Дешево то так, але в дешевий день важко знайти нормального стану одяг, - говорить Олексій.

Чи можна стильно та дешево вдягатися в секонд-хенді

- В принципі так, я витрачаю на одяг в таких магазинах не більше 120 гривень. Як на мене, то в секонд-хендах можна вдягатися за знайомим стилем - бомжстайл. Тому що знайти якийсь офіційний одяг дуже важко, зазвичай костюми та сорочки, які там є - розтянуті, або в поганому стані, або старі, - коментує Олексій.

В секонд-хендах можна вдягатися за низькі ціни, але що складно, то це знайти якісний одяг. Та хоч як там не було, такі магазини користуються популярністю. Насаперед, тому, що - це можливість придбати брендовий одяг за низькою ціною. Головне, дивитися на стан цих речей.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия