Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зенітно-ракетний комплекс «ВОЛХОВ»

Покинутий зенітно-ракетний комплекс С-75М4 «Волхов» не входить до офіційного відвідування за маршрутами, але не згадати про нього ми не можемо. Ця покинута територія заслуговує на особливу увагу.Зенітно-ракетний комплекс знаходиться поряд з «Чорнобилем-2» у десятикілометровій зоні...

Покинутий зенітно-ракетний комплекс С-75М4 «Волхов» не входить до офіційного відвідування за маршрутами, але не згадати про нього ми не можемо. Ця покинута територія заслуговує на особливу увагу.

Про це повідомили на сторінці Центру організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ.

Зенітно-ракетний комплекс знаходиться поряд з «Чорнобилем-2» у десятикілометровій зоні. У 1962 році базу було прийнято на озброєння.Даний комплекс здатен вражати цілі зі швидкістю до 2300 км / год.Одна з найвідоміших систем ППО в світі, за ліцензією проводилася і в Китаї, і досі стоїть на озброєнні більш ніж в 20 країнах. ЗРК мали відносно широку практику бойового застосування, використовувалися під час війни у ​​В'єтнамі.

Після того, як на ЧАЕС стався вибух, "Волхов" залишався на чергуванні ще три дні. Тільки 29 квітня 1986 року розпочали евакуацію. Вивозили бойове начіння через Київ тягачами. Серед тридцяти ракет комплексу С75-М4 «Волхов» три були оснащені спеціальною бойовою частиною - тактичними ядерними боєголовками. Обладнання було радіаційно-небезпечним, перевозили його на базу за Борисполем. Протягом п'яти діб все з об'єкта вивезли, але гарнізон залишався на території ще близько місяця. Тягачі, які так і не вдалося дезактивувати, повернули до зони відчуження.Нині на території збереглися казарми, залишки транспорту, гаражі, великий ракетний капонір.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: