Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Де скупнутися на Водохреща та як собі не нашкодити?

19 січня українці святкують Водохреща та змінюючи свої традиції, пірнають в холодну воду з головою. На Водохреща віруючі занурюються у холодну воду, аби вилікуватися від недуг. Кажуть, що у цей день вода стає чистішою. Традиція кпання на Водохреща є у всіх християнський країнах...

19 січня українці святкують Водохреща та змінюючи свої традиції, пірнають в холодну воду з головою. На Водохреща віруючі занурюються у холодну воду, аби вилікуватися від недуг. Кажуть, що у цей день вода стає чистішою. Традиція кпання на Водохреща є у всіх християнський країнах. Священики та віруючі йдуть до зазделегідь прорубаною ополонки, яка у них асоціюється з річкою Йордан.

У Славутичі також не змінюють традиції; хлопці та дівчата також бажають зануритися з головою у чисту воду. Зазвичай прорубують ополонки на річці біля Яхт клубу, яку між славутичами називають "Якір". Саме на те місце з'їжджаються славутичани, аби пірнути з головою у річку.  Під час купання найголоніше не нашкодити самому собі та іншим людям. Під час Водохреща потрібно зайти обережно в воду та пірнути три рази з головою, після цього відразу йти грітися. Важливо помітити, що чим нижче температура повітря на вулиці, тим легше переносити такий ритуал.

Категорично заборонено пірнати у холодну воду людям, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, а також вживати алкоголь після того, як пірнули у воду.  Також рекомендуємо вам ознайомитися з базовими, але дуже важливими правилами під час пірнання на Водохреща:

- Якщо ви почуваєте себе погано, або у вас є якісь хронічні захворювання, якщо у вас є сахарний діабет, або гіпертонія, туберкульоз, або ви вагітні, дітям краще не ризикувати;

- Не йдіть купатися голодними, краще хоч трохи поїсти перед ритуалом;

- Одяг, який ви одягнете після пірнання повинен бути ні тільки теплим, але і зручними; - Йдіть повільно та уважно.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: