Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У більшості таксі в Славутичі немає ліцензії. Що загрожує таксистам?

Останнім часом з'являється все більше мобільних додатків для замовлення таксі. Цей ринок поповнюється все більше новими службами та водіями. Але чи знаємо ми щось про цих таксі, які стоять біля залізничного вокзалу? Адже законодавство України передбачає обов'язкове ліцензування для...

Останнім часом з'являється все більше мобільних додатків для замовлення таксі. Цей ринок поповнюється все більше новими службами та водіями. Але чи знаємо ми щось про таксі, які стоять біля залізничного вокзалу? Адже законодавство України передбачає обов'язкове ліцензування для сфери вантажних та пасажирських перевезень.

Нещодавно у мережі Фейсбуку славутицька волонтерка Олена Морозова виклала опитування. Де написала, що за весь час в місті Славутичі було лише одне таксі з ліцензією, і це "Аріва", яке наразі не працює. Але як виявилося згодом, що це не єдине таксі в місті з ліцензією.

- Ліцензії у деяких таксистів є, але цього мало, тому що потрібно дотримуватися ліцензійних умов, а це офіційне працевлаштування персоналу, випускати транспорт на лінію тільки після огляду механіка, наявність страховки пасажирів та інше. Це все затратно! На період роботи таксі "Аріва" в місті нараховували 46 автомобілів різних служб, коли наших було 5, - прокоментував під дописом підприємець Владислав Ареф'єв.

Ліцензія коштує грошей, потрібно платити податки та й взагалі скільки ж тоді коштує таксі в Славутичі, що всі такі знервовані? Про це краще знають люди, які працювали або працюють у цій сфері. Як запевняє колишній таксист Руслан Каліханов, що при виплаті всіх податків та оформлені всіх документів, таксі по місту буде коштувати 60 гривень, але за такі гроші ніхто не користуватиметься такими послугами. Як стверджує Ареф'єв, що через податки вони і закрилися. 

Скільки ж тоді коштує ліцензія, що більшість їздить без неї? Як відомо ліцензію з 2016 року видає Державна служба України з транспортної безпеки. На данний момент, щоб отримати ліцензію потрібно заплатити 1450 гривень. Якщо ви отримуєте ліцензію через юристів, то потрібно буде ще заплатити додатково за їхні послуги та нотаріальне оформлення довіреності. Термін отримання транспортної ліцензії - близько 10 днів.

За Законодавством України статтею 164 КУпАП, а саме експлуатація маршрутного таксі без ліцензії, передбачає штраф у розмірі від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: