Завантаження ...

Скільки коштує поїздка у Франківськ

Івано-Франківськ - культурний осередок України. Туристи з України та усього світу приїжджають сюди аби відчути калоритм українських традицій, покуштувати українську кухню та побачити старинні пам'ятки нашої історії. Приваблює Франківськ туристів своїми вузенькими чистими...

Івано-Франківськ - культурний осередок України. Туристи з України та усього світу приїжджають сюди аби відчути калоритм українських традицій, покуштувати українську кухню та побачити старинні пам'ятки нашої історії. Приваблює Франківськ туристів своїми вузенькими чистими вуличками, ввічливими людьми та збереженими франківчанами традиції. В цьому матеріалі ми розповімо скільки буде коштувати поїздка до Франківська та чи є складності потрапити в місто через карантин.

Дорога

Найкращий спосіб зекономити на вартості за дорогу - поїхати плацкартою на потязі. Купувати квитки потрібно зарання в Чернігові чи у Києві. В середньому за один квиток від Києві до Франківська ви заплатите 180 гривень. Квиток назад обійдеться вам у таку саму ціну. Якщо їхати автобусом, то це буде набагато дорожче. В одному напрямку ви заплатите в середньому 450 гривень, зворотній напрямок буде коштувати стільки ж. Тобто якщо їхати плацкартою, то за одну людину вийде 360 гривень. Якщо їхати автобусом, то приблизно 900 гривень за одну людину.
Житло Під час адаптованого карантину працюють і хостели, і готелі. Якщо гостювати в номері "стандарт" в готелі у Франківську, то обійдеться в средньому від 800 гривень за ніч. Хостели дешевші ніх готелі. Ніч в бюджетному номері для двох обійдеться від 250 гривень, а якщо орендувати одне спальне місце в кімнаті з іншими гостями, то від 150 гривень за одну людину. Винаймати квартиру в середньому обійдеться 400 гривень за ніч.

Їжа

У Франківську кожна вуличка та кожне місце вирізняється особливою оригінальністю. Тому звичайно захочеться зайти. Відоме кафе у Франківську "Urban Space 100", кафе яке створили 100 підприємців давши на розвиток по тисячі доларів. В цьому закладі можна те тільки смачно поїсти, але й купити цікавий сувенір франківського виробництва. З 6 ранку до 12 години діє ранкове меню, а тобто сніданки (також можна замовити попити). З 12 до 22 вечора в кафе діє звичане обіднє меню. Щоб краще зрозуміти ціни, відомий Франківський снідак коштує 125 гривень.
Не менш відоме кафе у Франківську - "Десятка". Тут можна і смачно та дешево поїсти та попити. Тарілка журеку (польський суп) коштує від 40 гривень. Якщо хочете скоштувати польську та українську кухні, то вам в "Десятку".

Розваги

Хто приїжджає до Івано-Франківська, то відразу йде до Міської ратуші, яка працює з 10 години ранку до 8 години вечора. Разовий квиток на оглядову площі ратуші коштує 20 гривень за одну людини. Піднявшисьна 50 метрову ратушу можна побачити памораму міста Франківська. Також в приміщені є триповерховий музей.

Ще однією пам'яткою є Бастіон. Огорожа поперед фортеці, яка будувалася для вогневого захисту. Вхід до Бастіну вільний. Також у приміщені можна побачити міні виставку картин художників, картин з розплавленого скла. У середині є куча магазинчиків, де продаються сувеніри, українські вбрання та інше. Але що ціни трохи кусаються. Вишиванка для дорослої людини буде коштувати від 5 тисяч гривень. В центрі міста є так звана "Стометрівка", але що правда, вона точно довжиною більша.

"Стометрівка" - початок вулиці Незалежності. Умовна довжина - 450 метрів. На цій території є книгарні, магазинчики, піцерії, ресторани та кафе.

Транспорт

Так як Франківськ достатньо мале місто. Пересуватися по місту можна таксі, пішки, своїм транспортом та  маршрутні таксі, яких не так багато як здається. Коштує проїзд по місту 6 гривень.

Івано-Франківськ - чудве місце для відпочинку та подорожей. Приїздити сюди можна в будь-яку пору оку, адже гарно тут як взимку, так і влітку, головне спостерігати за погодою. Під час карантину в місті майже нічого не змінилося. Все працює, головне дотримуватися базових обмежень: одягати захисну маску в приміщені, дотримуватися безпечної дистанції. Отже, Якщо враховувати дорогу, житло на одну ніч, їжу та розваги, то для однієї людини така подорож обійдеться приблизно 1030 гривень.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия