Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нетипові симптоми. Чому літні люди важко переносять COVID?

Вже відомо, що літні люди більш вразливі до захворювання на коронавірус, але з чим це пов'язано? Лікарі говорять, що на це впливають два фактори. Перший - зміни імунної системи, та другий - у літніх людей частіше є наявність хронічних захворювань...

Вже відомо, що літні люди більш вразливі до захворювання на коронавірус, але з чим це пов'язано? Лікарі говорять, що на це впливають два фактори. Перший - зміни імунної системи, та другий - у літніх людей частіше є наявність хронічних захворювань. 

Перша смерть від коронавірус в Україні була зафіксована у 71-річної жінки. З віком імунна система слабшає, і організм стає більш вразливим до захворювань. Кількість лейкоцитів, які з'являють та допомагають усунути інфекції, з віком стає все менше і менше. Клітини стають менш активними у виявлені патогенів.

- Так, літні люди більш вразливі, і я поясню чому. По-перше, як відомо коронавіурс протікає тяжче, коли у людин є ще якась супутня патологія. У більшості людей похилого віку виявляють цукровий діабет, або гіпертонічну хворобу, які здатні ускладнювати перебіг COVID-19. По-друге, з віком легені втрачають, якщо простою мовою, еластичність, через це легені менше вбихають кисню, - прокоментувала Олена Суганяка, медична директорка амбулаторної клінічної служби.

Фахівці перерахували рекомендації, які допоможуть захистити себе від коронавірусу, при тому що ці люди в ризику через вік та супутню хронічну захворюванність:

- Дотримуйтесь повсякденних заходів безпеки;

- Тримайтеся подалі від хворих, обмежте тісний контакт та мийте ретельно руки;

- Уникайте натовпу та скупчення людей;

- Відмовтеся від довготривалих поїздок та подорожей.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: