Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Жінка, яка евакуювала Прип’ять, потребує допомоги!

Марія Проценко була головним архітектором міста і єдиною жінкою, яка керувала евакуацію Прип’яті після аварії на ЧАЕС. Марія втратила через Чорнобиль чоловіка і сина. Але вона вижила попри інвалідність. Зараз . Її виписали з лікарні у важкому стані, бо не вистачило грошей на операцію.

 
Марія Проценко була головним архітектором міста і єдиною жінкою, яка керувала евакуацію Прип’яті після аварії на ЧАЕС.

Спочатку треба було визначити кількість автобусів – Проценко нарахувала 1225. Аби чітко координувати процес, направилась на в'їзну дорогу і, тримаючи в руках плани міста, особисто скеровувала водіїв у визначені будинки.
Коли, здавалось, всі виїхали, особисто сіла у автобус і їздила пустими вуличками, розглядаючись, чи нікого не забули. Сама ж Марія місто не залишила – її запевнили, що мешканці незабаром повернуться. Але минали місяці, у місто приїжджали хіба що ліквідатори.

Марія втратила через Чорнобиль чоловіка і сина. Але вона вижила попри інвалідність. Зараз Її виписали з лікарні у важкому стані, бо не вистачило грошей на операцію. E неї гемоглобін - 62. Це критично мало. Потрібні уколи, щоб його підняти і потрібна операція.

Грошей катастрофічно не вистачає.
Ми не маємо права залишати таких легендарних людей у біді!

Дуже просимо кожного допомогти. Марію можна врятувати. Зробіть людині подарунок на Миколая. Кожна гривня має значення.

Карта Привату:
5168 7456 0518 4925
(Наталя Проценко -донька).

Призначення платежу:
благодійна допомога на лікування Марії Проценко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: