Завантаження ...

Тепер і в Україні сміття підлягає вторинній перебці

З 1 січня 2018 року в Україні вступила в силу норма Закону України «Про відходи», згідно з якою, побутове сміття підлягає вторинній переробці. Таким чином, всі українці повинні навчитися сортувати побутові відходи на пластик, папір, скло, метал і органіку. Викидати сміття потрібно в різні контейнери...

 
З 1 січня 2018 року в Україні вступила в силу норма Закону України «Про відходи», згідно з якою, побутове сміття підлягає вторинній переробці. Таким чином, всі українці повинні навчитися сортувати побутові відходи на пластик, папір, скло, метал і органіку. Викидати сміття потрібно в різні контейнери.

На виконання цієї норми Закону, у місті Славутичі встановили контейнери для роздільного збирання відходів та декілька павільйонів для роздільного збирання відходів, в яких встановлені по 3 пластикові контейнери ємністю 0,24 м³ для роздільного збирання відходів (паперу, пластику та скла).

Але ж не все сміття підлягає вторинній переробці, тому сортувати портібно правильно. Наприклад, якщо на контейнеру написано "папір", то і відповідно кидати туди можна лише паперове, картонне сміття.

Нагадуємо, що також влітку у Славутичі встановили контейнери для батарейок та термометрів.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия