Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З 1 січня медичні заклади можуть залишитися без фінансування

У Верховній раді ухвалили державний бюджет на 2021 рік. На сферу охорони здоров'я видялили на наступний рік трохи більше ніж 162 млрд гривень. Навіть попри те, що медицина в період пандемії та кризи залишитьсянедофінансованою, є ще низка штучних перепон, які взагалі можуть поставити...

 

У Верховній раді ухвалили державний бюджет на 2021 рік. На сферу охорони здоров'я видялили на наступний рік трохи більше ніж 162 млрд гривень. Навіть попри те, що медицина в період пандемії та кризи залишиться недофінансованою, є ще низка штучних перепон, які взагалі можуть поставити на стоп надання грантових медичних послуг. 

Про це повідомила Ульяна Супрун, в.о. Мністра охорони здоров'я.


Вже середина грудня, але досі не затверджено важливий документ — порядок реалізації програми медичних гарантій на перший квартал 2021 року. НСЗУ
подала відповідний проєкт постанови КМУ в Міністерстві охорони здоров'я України ще 17 листопада. Минув місяць, і на сьогоднішньому засіданні уряду його не було винесено на порядок денний. Міністр Степанов пояснив це начебто тим, що проєкт постанови допрацьовується і колись буде винесено на засідання уряду, - пише у допису Ульяна Супрун.

Нагадуємо, що на 3-му пленарному засідані 1-ої сесїі Славутицької міської ради, місцева влада міста Славутича ухвалила рішення, що надасть Міській лікарні поворотну фінансову допомогу.

- Сподіваюся, постанову приймуть якнайшвидше, адже за інших обставин — доведеться боротися не лише з наслідками пандемії, а й безвідповідальності керівництва МОЗУ, - написала Ульяна Супрун.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: