Завантаження ...

Де та за скільки можна купити ялинку на новорічні свята?

Перед новорічними святами хочется створити собі та рідними різдвяний настрій, поставивши новорічну ялинку. Ставити та наряжати ялинку до Нового року та на всі зимові свята, вже як спражня українська традиція. Дивно, але більшість з нас вірить в те, що Новий рік без...

 

Перед новорічними святами хочется створити собі та рідними різдвяний настрій, поставивши новорічну ялинку. Ставити та наряжати ялинку до Нового року та на всі зимові свята, вже як спражня українська традиція. Дивно, але більшість з нас вірить в те, що Новий рік без прикрашеної новорічної ялинки - це не Новий рік. Але, як не дивно готуватися до свят ми починаємо зарання. Можливо, це пов'язано з тим, що перед самим Новим роком ялинки дорожчають. Це сьогодні ми і досліджували. 

Після 10 грудня відкривають ялинкові ринки при державних лісогосподарських підприємствах. Кожен сам обирає де та яку ялинку купувати. Хтось купує справжню ялинку, а хтось - штучну. Але, яка з них у цьому році буде дорожче коштувати? Та чи є сенс купувати справжню ялинку, аби відразу після новорічних свят її викинути, тому що штучну ялинку можна використовувати не один рік. 

Популярністю користуються у українців такі ялинки: сосна звичайна, сосна Кримська, ялина європейська, ялина біла. Такі ялинки вирощують на окремих плантаціях, або під час прочищення дерев в окрумих місцях, щоб провести лінії електропередачі. 

На просторах Фейсбука люди вже починають викладати фото ялинок, які придбали зарання. Ser Vasyl (збережений псевдонім) виклав фото живої ялинку, яку придбав у Славутицькому Лісництві. 

- Ми собі придбали ялинку в Лісництві Славутича. Квитанція, бірка - все як потрібно. Вони працюють з 08.00 до 17.00. Помітили, що ціна зросла, але думаю, що в них найдешевше, - пише славутичанин.

Живі ялинки можна придбати за різними цінами. В середньому новорічні ялинки коштують від 250 гривень за 50-70 см. 

Штучні ялинки в середньому обійдуться 350 гривень. Ялинка зелена Карпатська: 1 метр коштує 350 гривень, а 3 метри від 2000 гривень. Штучна сосна коштує дорожче, 1, 2 метра коштує від 550 гривень. Якщо купувати ялинку, яка прикрашена штучними шишками, то за 1, 5 метра віддасте 750 гривень в середьому. 



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия