Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президентом був підписан указ до 35 роковини аварії на Чорнобильський АЕС

«Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи», — повідомляє Офіс Президента України. У повідомленні йдеться, що згідно з документом, Кабінет Міністрів України має вжити невідкладних заходів...

 
 

«Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи», — повідомляє Офіс Президента України.

У повідомленні йдеться, що згідно з документом, Кабінет Міністрів України має вжити невідкладних заходів щодо поліпшення протипожежного стану лісів на території зони, а також щодо вдосконалення системи моніторингу та раннього виявлення пожеж.

Крім того, уряд повинен актуалізувати законодавство щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та щодо соціального захисту постраждалих громадян.

Також має бути актуалізована загальнодержавна цільова екологічна програма поводження з радіоактивними відходами та загальнодержавна програма зняття з експлуатації ЧАЕС і перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Серед іншого, Кабінет Міністрів має розробити та затвердити план заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: