Завантаження ...

Що належить до громадських місць або як виконувати умови карантину

Кабмін своєю постановою «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211 заборонив під час карантину перебувати у громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у т. ч. виготовлених ....

 
 

Кабмін своєю постановою «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211 заборонив під час карантину перебувати у громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у т. ч. виготовлених самостійно. До відділу колективно-договірної та правової роботи ЦК Атомпрофспілки надходять запитання стосовно того, чи належить підприємство до громадських місць?

Визначення терміна «громадське місце» наведено лише у Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» від 22.09.2005 №2899-IV.

У розумінні Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП) та Закону №2899, громадське місце — частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, у тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

До громадських місць належать:
• ліфти;
• таксофони;
• дитячі майданчики;
• під’їзди житлових будинків;
• підземні переходи;
• транспорт загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
• стаціонарно обладнані зупинки маршрутних транспортних засобів;
• приміщення та території закладів охорони здоров’я; навчальних закладів; спортивних, фізкультурно-оздоровчих споруд, закладів фізичної культури і спорту; а також приміщення закладів ресторанного господарства; об’єктів культурного призначення; органів державної влади та органів місцевого самоврядування, іншихд ержавних установ; підприємств, установ та організацій усіх форм власності; готелів та аналогічних засобів розміщення громадян; гуртожитків; аеропорти та вокзали.

Зважайте також на розпорядження органівмісцевого самоврядування. Вони мають право встановлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у т. ч. дезінфекційних, та інших заходів (ст. 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 №1645-III).

На фото: що вважати «громадським місцем» у частині дотримання вимог Постанови №211, у наочнити цю інформацію допоможе Пам’ятка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия