Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицька поліція закликае одягнути флікер

Чи знали ви, що носіння флікера (світловідбивача) на одязі чи сумці робить вас помітним у темну пору доби з відстані 130 метрів? Низька видимість пішоходів в темний час доби, спричиняє до того, що дуже часто водії просто не мають змоги побачити пішоходів на достатній відстані для успішного зниження швидкості та повної зупинки авто....

 

Чи знали ви, що носіння флікера (світловідбивача) на одязі чи сумці робить вас помітним у темну пору доби з відстані 130 метрів?

Низька видимість пішоходів в темний час доби, спричиняє до того, що дуже часто водії просто не мають змоги побачити пішоходів на достатній відстані для успішного зниження швидкості та повної зупинки авто.

На думку експертів, під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода з відстані 25-30 метрів. Але якщо людина носитиме світловідбивачі, то відстань її видимості збільшиться до 130-150 метрів! А з дальнім світлом фар, водій бачитиме пішохода на відстані від 300 до 400 метрів, що особливо актуально на трасах.


На жаль, культура носіння світлоповертальних елементів в Україні є вкрай низькою, а самі учасники дорожнього руху не розуміють важливості цієї деталі гардеробу.

Здолаємо ці стереотипи разом?!

Одягніть флікер на дітей, підлітків, велосипедистів. Покажіть власний приклад, прикріпивши світловідбивач. Доведіть, що безпека – це модно й актуально.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: