Завантаження ...

У Славутичі не вистачає ветеринарів: де лікувати домашніх тваринок?

З кожним днем все більше людей обирають найкращих друзів - домашніх тваринок. І кожен зараз погодиться, що за домашнім другом потрібен догляд. У Славутичі є декілька ветеринарних магазинів, де можна придбати не тільки харчові продукти для тваринки, а й ліки. А...

З кожним днем все більше людей обирають найкращих друзів домашніх тваринок. І кожен зараз погодиться, що за домашнім другом потрібен догляд. У Славутичі є декілька ветеринарних магазинів, де можна придбати не тільки харчові продукти для тваринки, а й ліки. А от ліки і курс лікування має назначати ветеринар. У Славутичі їх двоє, Ольга та Генадій. Але, на жаль, попри свой досвід вони займаються тільки великими тваринами.

Ми вирішили запитати у людей, у яких були або є маленькі тварини, де вони лікують своїх домашніх улюбленців?

У Яни було не так багато тваринок, але вона поділилася досвідом лікування гризунів. Як важко лікувати тваринок, коли так мало ветеринарів, які спеціалізуються на гризунах.

 


- У мене були морські свинки та криски, я сама їх лікувала. Коли одна і них лежала паралізована, я самостійно її годувала та поїла, давала їй ліки. Приходилося шукати допомоги на усіляких форумах в інтернеті. У мене була морська свинка, яку я возила до ратолога в Київ, тоді лікар виписав йому дорогий корм з Америки. Я можу сказати, що ветеринари у нас непогані, але вони не можуть допомогти гризунам, тому приходиться шукати лікування самостійно, - поділилася славутичанка Яна.

Як запевняє Яна, вона притримувалася стандартного лікування, як для котів, тільки зменшувала дозування. Також допомагали гарячі лінії, де ветеринари підсказули дистанційно, що треба робити.

- Я шукала водіїв та таксистів, які могли б відвезти мене в інше місто. Возила домашніх тваринок обережно в коробочці, - поділилася Яна.

Що ж тоді говорити про безхатніх тварин, у яких немає господарів. У Славутичі є зоологічні волонтери, які допомагають не тільки домашнім тваринкам, а й тваринкам, у яких немає дому та господарів. Олена Ківерова вже не перший рік є головою організації "Pet Project" - допомога тваринам у місті Славутичі. 

Зі слів Олени, волонтери дають поради господарям, приходять, щоб зробити укол та допомогають відвезти у клініку в Чернігів. 

- Ветеринар для тваринки - це своєчасна допомога, спасіння життя хвостатого. Дивлячись на те, що у Славутичі два ветеринара, все одно їх недостатньо. У наших ветеринарів великий досвід за спиною, але важко робити діагнози, коли з ліків для диагностики тільки фонендоскоп, - прокоментувала зоологічна волонтерка, Олена Ківерова.


ТЕКСТ Британ Дар'я ФОТО Яна

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия