Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Навіщо носити маску, коли перехворів коронавірусом?

"Чи повинні люди, які вже перехворіли на COVID-19, носити маски? Навіщо?”. З такими запитаннями часто звертаються до своїх сімейних лікарів. Відповідь така: здоровий глузд та наявні наукові дані підказують, що носити маску та дотримуватися інших заходів, аби не...

 



"Чи повинні люди, які вже перехворіли на COVID-19, носити маски? Навіщо?”. З такими запитаннями часто звертаються до своїх сімейних лікарів. Відповідь така: здоровий глузд та наявні наукові дані підказують, що носити маску та дотримуватися інших заходів, аби не підхопити вірус, важливо продовжувати, не дивлячись на те, чи перехворіли ви чи ні.


У місті Славутичі за позаминулу добу 26 нових випадків на коронавірус. 295 людей хворіють і зараз. І з них 32 людини госпіталізували до лікарні через тяжкий стан протікання хвороби. 1458 ПЛР-тестів зробили за весь період карантину.

Вірус SARS-CoV-2 ще новий, його досі вивчають, нові дані з'являються щодня. Наразі невідомо точно як довго зберігаються антитіла та чи дають вони беззаперечний захист після хвороби. Спочатку були дані про антитіла, які зберігаються до трьох місяців, а тривалість захисту здебільшого залежала від того, яким був перебіг хвороби — що важчим був перебіг, то довше вони зберігалися.

Взагалі дуже мало повторних інфікувань, тому ризики захворіти ще раз точно малі.
Інформації про повторні інфікування не так багато, бо поки не було масштабних досліджень, які допомогли б розібратися у тому, яка ймовірність, коли та у кого захворіти на COVID-19 повторно існує. Щодо цього зараз значно більше питань, ніж відповідей. CDC наразі ще збирає інформацію стосовно повторних інфікувань і жодних однозначних заяв не робить. Крім однієї — поки даних немає, важливо продовжувати дотримуватися правил, зокрема носити маску, зберігати фізичну дистанцію та стежити за гігієною рук.


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: