Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тепер заробітня плата лікарів становитиме мінімум 22 тисячі гривень

Відтепер заробітня плата лікарів в Україні буде становити мінімум 22-25 тисяч гривень. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На данному етапі українські лікарі боряться за життя людей, які хворіють на коронавірус. ..

 


Відтепер заробітня плата лікарів в Україні буде становити мінімум 22-25 тисяч гривень. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На данному етапі українські лікарі боряться за життя людей, які хворіють на коронавірус.


«Реанімацію» медичної системи України треба починати зі зростання рівня заробітної плати медичних працівників. У разі прийняття Верховною Радою Закону «Про державний бюджет України на 2021 рік», з урахуванням запропонованих МОЗ обсягів фінансування у 296,6 млрд грн, заробітна плата лікарів становитиме мінімум 22-25 тис грн.

Про це під час свого онлайн-брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

- Наші лікарі зараз цілком і повністю віддаються рятуванню хворих на коронавірусну хворобу. Ми щодня за це дякуємо їм, але просто слів замало. Питання заробітної плати лікарів — одне з головних зараз. Якщо під час другого читання народні депутати проголосують за суттєве збільшення фінансування медицини, наступного року заробітна плата лікаря починатиметься з 22-25 тис грн, - заявив очільник МОЗ.

Також Максим Степанов нагадав, що МОЗ вже запровадило надбавки у розмірі 300% до заробітної плати медпрацівникам, які лікують пацієнтів, хворих на коронавірусну хворобу. Крім того, з вересня доплати отримують усі медичні працівники, з цією метою виділено 6 млрд грн.

- Це тільки початок того, що повинно бути зроблено обов’язково. Наступного року необхідно профінансувати медицину не за залишковим принципом, а саме в тому обсязі, якого вона потребує. Я підкреслюю, що 22-25 тис грн — це справедлива заробітна плата, з якої лікар має починати свій шлях після інтернатури. Пропорційно повинно збільшуватись заробітна плата середнього та молодшого медичного персоналу, - впевнений Максим Степанов.

Нагадуємо, що напередодні, на позачерговому засіданні Уряду була прийнята ініційована МОЗ постанова щодо виділення 118,5 млн грн на облаштування тимчасових госпіталів для надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: