Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тести на COVID-19: що? де? коли?

Звичайно, що під час епідемічної хвороби важко не захворіти, тим паче, коли час плине ближче до зими. Головною хитрістю коронавірусу є те, що він мже безсимптомно протікати декілька днів. А в деяких випадках, людина може перехворіти коронавірусом, навіть про це і...

 


Звичайно, що під час епідемічної хвороби важко не захворіти, тим паче, коли час плине ближче до зими. Головною хитрістю коронавірусу є те, що він може безсимптомно протікати декілька днів. А в деяких випадках, людина може перехворіти коронавірусом, навіть про це і не знаючи. Тому що цей вірус протікає у кожного по-різному. У когось ускладнюється дихання, піднімається висока температура, а у когось легкий кашель.

Дослідження потрібні у тому разі, якщо:

- є підозра на інфікування та наявні симптоми;

- якщо був контакт з хворими на COVID-19;

- вважаєте, що ви перехворіли вже.

Якщо ви знаєте, що контактували з людиною, у якої виявили COVID-19, або ви відчуваєте симптоми, то вам краще:

- самоізолюватися в окремому приміщенні на 14 днів, потрібно дотримуватися правил дистанції, якщо ви проживаєте не самі;

- зверніться до сімейного лікаря, або до будь-якого іншого, якому довіряєте.Заазвичай захворювання легкої форми або середньої лікується як звичайна застуда - симптоматично;

- не панікуйте, не призначайте лікування самостійно та не зловживайте ліками;

- стежте за самопочуттям, якщо у вас прослідковується задишка, ускладнене дихання, потійний більу грудях, сплутання свідомості, сииніють губи або обличчя - терміново телефонуйте лікарю.

Які тести та коли здавати?


ПЛР-тест: при появі перших симптомів хвороби або не раніше 8-го дня після останнього контакту з людиною, хворою на Covid-19 при відсутності симптомів.

Після 14 дня від початку хвороби ПЛР-тестування має низьку діагностичну цінність і може давати хибнонегативні результати, з цього моменту більш інформативним буде тест на антитіла.

- IgA вкажуть на інфікування, починаючи з 2-го і до 14 дня хвороби.

- IgM будуть підвищені з 7 до 21 дня від початку захворювання.

- IgG з’являться у крові приблизно з 15 дня хвороби або раніше.

- Загальні антитіла IgA/IgM/IgG з’являються з 2 дня появи симптомів ГРВІ. Загальні антитіла IgA/IgM/IgG з’являються з 2 дня появи симптомів ГРВІ.




Британ Дар'я



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: