Завантаження ...

Що робити, якщо з'явилися симптоми COVID-19?

Якщо у вас з'явилися такі симптоми COVID-19, як втома, лихоманка, кашель, ускладнене дихання, то вам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю, який за необхідності викличе вам мобільну бригаду. Бригада виїжджає аби зробити тест на коронавірус....

   


Якщо у вас з'явилися такі симптоми COVID-19, як втома, лихоманка, кашель, ускладнене дихання, то вам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю, який за необхідності викличе вам мобільну бригаду. Бригада виїжджає аби зробити тест на коронавірус. 

Тобто, ви не шукаєте самостійно, де вам треба зробити тест та не їдете до лабораторій, аби здати аналізи. До вас повинна приїхати мобільна бригада. Вона візьме у вас зразки для тестування та відвезе до лабораторії.

Результати тестування скажуть вам особисто та вашому сімейному лікарю. Якщо тестування показало позитивний результат, то лікар назначить вам лікування за вашим станом здоров'я. Якщо у вас коронавірус у легкій формі, то лікар надасть рекомендації під час самоізоляції. Якщо у вас виявиться важка форма коронавірусу, то лікар порадить звернутися до лікарні. Люди, які з вами контактували також мають пройти тестування.

Якщо у вас немає сімейного лікаря або ваш лікар відмовив викликати мобільну бригаду, аби провести тестування, за умови, що у вас є симптоми COVID-19 . Потрібно зателефонувати на регіональну телефонну "гарячу лінію".

   


Якщо у вас критичний стан здоров'я (ускладнене дихання, висока температура тіла), то потрібно телефонувати 103. Коли приїде екстрена медична подомога, вона зробить висновки, судячи по вашому стану здоров'я. Якщо ви не потребуєте госпіталізації, то вам нададуть екструну медичну допомогу на місці. Якщо у вас надзвичайно критичний стан здоров'я, вас необхідно госпіталізувати. 

Славутицька міська лікарня опублікувала декілька порад, що робити коли у вас позитивний тест на коронавірус:

- Залишайтеся вдома на самоізоляції;

- Зателефонуйте своєму сімейному лікарю та опишіть симптоми;

- Запам'ятайте перший день появи симптомів на коронавірус;

- Контролюйте температуру тіла;

- Якщо у вас є пульсоксиметр, то виміряте рівень кислорода у крові один раз на день;

- Виконуйте призначення вашого лікаря;

Що не варто робити, якщо у вас з'явилися симптоми коронавірусу:

- НЕ варто робити КТ чи рентген відразу з появи перших симптомів;

- НЕ варто приймати антибіотики, антикоагулянти, кортикостероїди, імуномодулятори за валсним бажанням або для профілактики.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия