Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

COVID-19 у Славутичі та в Україні

За даними, які передає Славутицька міська рада та Відділ охорони здоров'я у Славутичі, у місті за добу 11 нових випадкі вна захворювання коронавірусом. Наразі 330 людей хворіють COVID-19. Одужали 202 людей. 31 чоловік госпіталізували. Встановлено 452...

 


За даними, які передає Славутицька міська рада та Відділ охорони здоров'я у Славутичі, у місті за добу 11 нових випадкі вна захворювання коронавірусом. Наразі 330 людей хворіють COVID-19. Одужали 202 людей. 31 чоловік госпіталізували. Встановлено 452 контактних осіб. Якщо рахувати з початку карантину, то у Славутичі 539 людей хворіли на коронавірус. За весь період всстановленого урядом карантину зроблено 1218 ПЛР-тестів. Нагадуємо, ПЛР-тести ввважаються найефективним методом перевірки дізнатися чи є у людини COVID-19. Є і гірші новини, 7 випадків летальних у місті Славутичі.

По всій Україні зафіксовано 11 968 нових випадків на коронавірус. За весь період карантину в Україні зроблено 3 979 421 ПЛР-тестів. 250 983 людей оп всій Україні одужали. А 557 657 і наразі хворіють COVID-19. Зафіксовано 9 856 летальних випадків.

МОЗ опублікував інформацію про те, як передаються COVID-19. Наразі відомо, що коронавірус переда.ться краплинним та контактним шляхами. вірус не ціиркулює у повітрі, а передається від людини до людини. Каранавірус не здатний переміщатися на далекі відстані. він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чихання. Відстань - це гарантія безпеки. Тому неможливо заразитися коронавірусом, якщо ви знаходитесь на відстані 1,5 метра один від одного. 

Доведено, що переважає контактний шлях зараження. Найчастіше вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або предмети, які торкаються оболонок. 

Наразі, немає офіційно підтвердженої інформації про те, що домашні тварини можуть стати носіями нового вірусу. 

Також МОЗ опублікував декілька порад, до яких варто прислухатися аби не заразитися коронавірусом.

- Слідкуйте за самопочуттям;

- За перших симптомів зверніться краще до лікаря;

- Частіше мийте руки з милом;

- Уникайте контакт з людьми, у яких є симптоми ГРВІ;

- Уникайте дотиків до свого обличчя;

- Термічно обрабляйте продукти.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: