Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Потурбуйся про свого сімейного лікаря

Зараз для кожної родини важливо підтримувати зв'язок зі своїм сімейним лікарем чи лікаркою. НЗСУ роз'яснив навіщо і коли треба телефонувати лікарю...

 


Зараз для кожної родини важливо підтримувати зв'язок зі своїм сімейним лікарем чи лікаркою. НЗСУ роз'яснив навіщо і коли треба телефонувати лікарю.

Сімейні лікарі мають пправо у телефонному режимі оцінити вашу ситуацію, та самостійно вирішити їхати йому на виклик, чи просто проконсультувати людину, яка зателефонувала. Також сімейні лікарі та лікарки мають право самостійно обирати спосіб зв'язку зі своїми пацієнтами, чи у телефонному режимі спілкуватися, чи смс-повідомленнями.

Потреба у сімейних лікарях зросла під час боротьби з коронавірусною інфекцією, тому що під час появи у людини симптомів COVID-19, потрібно телефонувати сіоєму сіімейному лікарю. Потім лікар оцінює стан людини, і за потреби викликає екстренну бригаду, яка робить тестування.

Під час домашньої самоізоляції, а тобто лікування коронавірусу вдома, потрібно також тримати зв'язок зі своїм сімейним лікарем, який буде контролювати самопочуття. 

На сьогоднішній день у 30 мільйонів 610 тисяч українців є свої сімейні лікарі та лікарки. В середньому на одного лікаря терапевта, педіатра, сімейного лікаря припадає 1300 пацієнтів. 


НЗСУ дав кілька порад для довготривалих комунікацій зі своїми сімейними лікарями, які будуть триматися на засадах взаємоповаги:

- Якщо лікар два свій мобільний телефон, то поцікавтеся, коли йому зручно буде телефонувати;

- Перед тим, як телефонувати лікарю подивіться на годинник;

- Зазделегіть продумайте питання та їх важливість;

- Спершу повідомте хто ви, тому що у одного сімейного лікаря може бути не один пацієнт;

- Не надсилайте аудіо та відео повідомлень, якщо ви не узгодили такий формат зі своїм сімейним лікарем.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: