Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Успішно пройшов перевірку проєкт - перший міський мурал

Успішно пройшов перевірну один з проєктів Громадського проєкту "Бюджету участі" - "Перший міський мурал "Славутич - зв'язок поколінь". Категорія данного проєкту - теризм і велофніаструктура...

 


Успішно пройшов перевірну один з проєктів Громадського проєкту "Бюджету участі" - "Перший міський мурал "Славутич - зв'язок поколінь". Категорія данного проєкту - теризм і велофніаструктура. Мурал "Славутич - зв'язок поколінь" є символом історичної місії міста Славутича, він буде присвячений його героїчним мешканцям, які врятували світ від Чорнобильської катастрофи, та вшанувати будівельників, які збудували місто в короткий термін.

Цей малюнок враховує архітектуру міста Прип'яті, ДСП ЧАЕС, та самого міста Славутича. Кожен житель міста або просто гість може віурити особистий сенс цього зображення. Мурал "Славутич - зв'язок поколінь" - великий проєкт, який передбачає витрат на 300 тисяч гривень.

Для міста Славутича 2021 рік має велике історичне значення:

- у квітні виповниться 35 років з Дня Чорнобильської катастрофи;

- у жовтні виповнюється 35 років до дня постанови про будівництво міста Славутича та проживання в ньому працівників Чорнобильської АЕС.

Мурал - це художній розпис зовнішніх стін будинків у міському просторі. мурал, як напрям міського мистецтва у 2000-х роках. набув популярності і в Україні. Локацією муралу вибрали фасадну стінку будинку №3, Київського кварталу. цей будинок вибрали не випадкову, адже біля того будинку найчастіше проходять славутичани та госты міста. Фасадна частина будинку знаходиться навпроти міського парку та скейт-парку, малюнок буде добре проглядатися до центральної площі міста, центральної автодороги та готелю "Славутич".

Автором ескізу муралу "Славутич - зв'язок поколінь" стала Діана Васіна, яка народилася та жила у місті Славутичі, навчалася у школі №4. 



Британ Дар'я



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: