Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зона відчуження відкрита для відвідувачів

Українські ЗМІ поширили інформацію про закриття Чорнобильської зони відчуження, сплутавши її з Чорнобильською Атомною Електростанцією. Сама будівля ЧАЕС справді закрита для відвідувачів та для працівників ЧАЕС, закрита у зв'язку з карантином....

 


Українські ЗМІ поширили інформацію про закриття Чорнобильської зони відчуження, сплутавши її з Чорнобильською Атомною Електростанцією. Сама будівля ЧАЕС справді закрита для відвідувачів та для працівників ЧАЕС, закрита у зв'язку з карантином. 

Марштрути Чорнобильської зони відчуження наразі відкритя для відвідувачів. Можна відвідувати місто Припять, Чорнобиль, ЗГРЛС ДУГУ. 

Зона відчуження дійсно була деякий час закрита для відвідувачів, ще на початку карантину. Але підприємсво ЧАЕС та робітники станції працювали без змін. 

З метою попередження поширення коронавірусної інфекції Covid-19, враховуючи рішення Уряду та рекомендації МОЗ, у ДАЗВ було прийнято рішення з 18 березня тимчасово зупинити відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення для відвідувачів до закінчення карантину.

За словами керівництва ДП "ЦОТІЗ", яке відповідає за організацію та супровід відвідування зони відчуження: нові заявки не розглядають, а робота супроводжуючих осіб на період карантину припинена.

Наразі Зона відчуження відкрита для відвідувачів.



Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: