Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Комунальні послуги 2020: де дорожче

Комунальні платежі в Україні - досить непередбачувана річ, але їх можна спрогнозувати. На данний момент тарифи за газ, гарячу та холодну воду, електроенергію можна розглядати зі слів влади. Яка пообіцяла, що ціни за опалення у цьому році приємно здивують...


Комунальні платежі в Україні - досить непередбачувана річ, але їх можна спрогнозувати. На данний момент тарифи за газ, гарячу та холодну воду, електроенергію можна розглядати зі слів влади. Яка пообіцяла, що ціни за опалення у цьому році приємно здивують українців. В Україні немає офіційних даних, в яких регонів найдорожчі ціни на комунальні послуги. Але це питання можна дослідити.

Кабінет міністрів України детально розписав у постанові №409, скільки і кому можна витратити. На одну людину в місяць виділяється 2 кубометра холодної води, 1,6 кубів гарячої. Також за постановою міністрів Україні одній людині в місяць "можна витратити" 3,3 кубів газу і 70 кВТ електроенергії. А якщо у будинку прописана ще одна людина, то додається ще 30 кВТ електроенергії. Єдине, що сумарна сума не повинна перевищувати 190 кВТ електроенергії. 

Комунальні платежі за газ тепер будуть рахуватися по-іншому. З 2019 року українці платять не тільки за користування газом, але й за транспортування "Укртрансгазом", тому для кожного регіону ціни різні. Наприклад, у минулому році низький тариф за газ був у Кривому Розі, Харкові, у Києві, у Тернополі, Черкасах (6,46 - 6,64 гривень за кубометр). Дорожче платили жителі Луганська, Вінниці, Ровно, Миколаїва (7,08 гривень за кубометр). 

 


Відомо, що з минулого року "Нафтогаз" ввів нову програму "Газовий запас". Українець може купити на зимовий період газ за літню ціну (яка є дешевшою, ніж взимку), але для цього потрібно заплати. Купити можна не більше 25 тисяч кубометрів. 

Як правило, у кожному регіоні зберігається пропорція цін між оплата за нормативами та оплата за лічильниками. Наприклад, Київська область платить за опалення без лічильника 38,5 за квадратний метр, а з лічильником - 1654,4 гривень. 

Діючі тарифи у цьому році на електроенергію в Україні: за перші 100 кВТ - 0,9 гривень, більше 100 кВТ - 1,68 гривень. Такі тарифи діють по всім областям України, не важливо від того сільська місцевість чи міська. 



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: