Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Чорнобильський зоні відбувся перший благодійний автопробіг

До дня автомобіліста в Чорнобильський зоні був проведений перший благодійний автопробіг. Його провели з ціллю вшанування працівників, що залучались під час аварії на ЧАЕС до ліквідації наслідків. В заході прийняло участь 100 осіб на 25 автомобілях. Стартували автомобілі з Києва й прямували до зони відчуження. Крім віддання шани ....

 

До дня автомобіліста в Чорнобильський зоні був проведений перший благодійний автопробіг. Його провели з ціллю вшанування працівників, що залучались під час аварії на ЧАЕС до ліквідації наслідків. В заході прийняло участь 100 осіб на 25 автомобілях. 


Стартували автомобілі з Києва й прямували до зони відчуження. Крім віддання шани автомобілістам-ліквідаторам, організатори акції мали ще одну мету – зібрати кошти, які будуть направлені на реконструкцію пам’ятника «Тим, хто врятував світ», що у місті Чорнобиль, де відбулася перша зупинка учасників автоколони. Біля пам'ятника «Тим, хто врятував світ» відбулося покладання квітів.

 

Меморіал було встановлено на 10-ті роковини аварії на знак подяки самовідданості рятівникам, які у 1986 році врятували світ від наслідків вибуху четвертого реактора на ЧАЕС. З того часу рятувальники своїми силами проводили косметичні ремонтні роботи, але цього було замало. Меморіал не перебував на балансі будь-якого підприємства і з роками почав руйнуватися. Пожежні 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Чорнобиля неодноразово звертались до всіх небайдужих долучитись до збору коштів на відновлення пам’ятки. Роботи з реконструкції почались у вересні. Учасники автопробігу теж зробили свій благодійний внесок.

 

«Ми намагаємось вносити свій вклад у реставрування всіх унікальних пам’яток, що знаходяться на території зони відчуження. Меморіал «Тим, хто врятував світ» - одна із головних! У понеділок, 26 жовтня, кошти буде переведено на рахунок Міжнародної громадської організації «Центр Прип’ять.ком», яка займається благодійним збором грошей на відновлення пам'ятника. Про це буде офіційно повідомлено», - коментує Костянтин Власов, представник однієї із туристичних фірм, яка долучилася до організації благодійного автопробігу.

Побачили учасники автопробігу й НБК, який було встановлено над четвертим енергоблоком та об’єктом «Укриття». У супроводі представників ДП «ЦОТІЗ» учасники автопробігу у місті Прип'яті відвідали територію колишнього автомобільно-транспортного господарства №2, де встановлено меморіальну табличку автомобілістам-ліквідаторам та створюється експозиція техніки, що брала участь у ліквідації аварії 1986 року та працювала у зоні відчуження у післяаварійний період.

 

Також учасники автопробігу побачили палац культури «Енергетик», готель «Полісся» та парк розваг і одну з найпопулярніших локацій – загоризонтну радіолокаційну станцію «Дуга». Серед учасників автопробігу був і син одного з автомобілістів, що евакуйовував людей у перші дні після катастрофи: «Тоді моєму батькові було 32 роки. Йому довірили колону, в якій було близько 50 автобусів та 40 вантажних автомобілів для евакуації людей», - розповів Андрій Баранов.

Автопробіг відбувся за підтримки ДАЗВ, ДСП «Чорнобильська АЕС», ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження», 11-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в місті Чорнобилі спільно з МГО «Центр Прип’ять.ком», ГО «Команда Чорнобиль» та разом із представниками туристичних компаній, що організовують візити в зону відчуження з ознайомчою метою, а також за сприяння ТРЦ «Караван», на території якого відбувався збір колони, що вирушала до зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: