Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

КРОК ДО ОЧИЩЕННЯ РАДІОАКТИВНО ЗАБРУДНЕНИХ ВОД

Чорнобильська атомна електростанція підписала з фінською компанією «Fortum Power and Heat Oy» Угоду, щодо пілотних спільних випробувань по очищенню РЗВ (радіоактивно забруднених водойм). Компанія Fortum (Фінляндія) є розробником селективних іонообмінних матеріалів, а саме сорбентів серії CsTreat®, CoTreat® і SrTreat® з правом власності і ...

 
 

Чорнобильська атомна електростанція підписала з фінською компанією «Fortum Power and Heat Oy» Угоду, щодо пілотних спільних випробувань по очищенню РЗВ (радіоактивно забруднених водойм).

Компанія Fortum (Фінляндія) є розробником селективних іонообмінних матеріалів, а саме сорбентів серії CsTreat®, CoTreat® і SrTreat® з правом власності і конфіденційним складом.
В рамках випробувань планується виконати очищення радіоактивно забруднених вод від радіонуклідів на пілотній установці з застосуванням іонообмінних матеріалів, розроблених компанією Fortum, провести аналіз вихідних і очищених середовищ, та оформити звіт за отриманими результатами.

До підписання Угоди в 2018-2019 році сторони провели відповідні лабораторні випробування. Їх результати підтвердили доцільність проведення випробувань вказаних сорбентів на пілотній установці. Крім того, програма пілотних випробувань буде доповнена проведеннням попередньої обробки РЗВ і видаленням органічних сполук методом окислення.
Проведення зазначених пілотних випробувань дозволить прийняти рішення про можливість використання цієї технології для переробки накопичених РЗВ ЧАЕС, кількість яких складає більше 20 тисяч метрів кубічних.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: