Завантаження ...

Тепер у Славутичі є ветеренарні вагончики

На початку цього тижня, у Славутичі встановили ветеринарні вагончики, які незабаром будуть готові до прийому тварин. На данний момент, ветеринарні вагончики - це...

    


На початку цього тижня, у Славутичі встановили ветеринарні вагончики, які незабаром будуть готові до прийому тварин. На данний момент, ветеринарні вагончики - це спеціаліщоване місце для стерилізації безхатних тварин. Перед Славутичем постала гостра проблема, що робити з безхатними  тваринами, які розгулють по місту. Тим паче, що до Славутича часто підкидують з сусідніх міст і сіл цуценят та дорослих собак. 

- Коли наш пункт стерилізації тварин почне працювати, то у нас з'явиться можливість стерилізувати тварин, а не возити для цього у Чернігів, за винятком тяжких травм. Добре мати у своєму місті такий вагончик, тому що це економія часу та пального. Умови, які ми створюємо для стерилізації безхатних тварин, покращать можливість, що якась сім'я зможе забрати тваринку собі. Тому що у привитих, стерилізованих тваринок є більше шансів, що їх візьмуть під опіку, - прокоментувала зооволонтерка, Олена Квашніна.

    


Сприяли створеню ветеринарних пунктів більшість підприємтв Славутича. Ваганчики подарував керуючий "Наварки", Валерій Сулімов. Сергій Шершень, КП ДЕУ, допоміг перенести вагончики та встановити їх. Начальник Волоканалу Константин Джалалян, допоміг підключити воду до вагончиків. Робітники "Житлово-комунального центру" підключили електроподачу світла до вагончиків та облаштували територію. Тетяна Кебкало (балотувалася у мери міста цього року), допомогла подарувавши 5000 гривень, на які зоовонтери закучили сантехніку у вагончики. 

- Ще одна гостра проблема - не вистачає ветеринарів. Зараз нам допомогає міський ветеринар Геннадій Литвин. Нам не вистачає одного ветеринара, який займався б стерилазацією собак. Дивлячись на те, скільки у місті безхатних цуценят та дорослих собак, наша ветеринарка одна не встигає за всих услідкувати. Сподіваюсь, що це питання швидко вирішиться, - поділилася Олена Квашніна.

      


У найближчому майбутньому зооволонтери хочуть укомплектувати ветеринарні вагончики стерилізованими спеціальними пристраями - рентгеноапарат, апарат УЗІ, зробити міні лабораторія для обслідувань крові та сечі. 


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия