Завантаження ...

Про розмір грошової застави на місцевих виборах

Однією з умов для участі в предвичборчій гонці є обов'язкова сплата грошової застави усіма кандидатами та партіями, що прийматимуть участь у місцевих виборах...

Однією з умов для участі в предвичборчій гонці є обов'язкова сплата грошової застави усіма кандидатами та партіями, що прийматимуть участь у місцевих виборах. 10 вересня ЦВК конкретизували розміри грошової застави для кожного виборчого округу. 

Для виборчого списку кандидатів у депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади),
для самовисуванця та для партії, за кожного свого висунутого кандидата сплачує 1000 гривень. 

 


Кандидати на посаду сільського або селищного голови та міського голови (до 75 тисяч виборців у місті), розмір грошової застави становить 5 тисяч гривень для самовисуванців чи кандидатів, які висунула партія. 

Кандидати у депутати до обласної, районної, міської, селищної громади (з кількістю 10 тисяч і більше виборців), розмір грошової застави становить 20 тисяч гривень за олного кандидата від партії. Але сума застави збільшується, на кожні 90 тисяч виборців. 

Кандидати на посаду міського голови (якщо виборців від 75 тисяч), грошова застава становить 20 тисяч гривень, як для самовисуванця так і для кандидати, якого висунула партія. 

За таким принципом, якщо для кандидатів у депутати у містах, де виборців понад 10 тисяч та для сільських голів, які балотуються від партій або шляхом самовисування, де виборців до 75 тисяч, грошова застава є сталою та визначеною - 1000 та 5000 гривень

Крім того грошові застави не повертаються депутатам, які не пройшли. Гроші йдуть до відповідного місцевого державного бюджету. Грошові повертаються лише пересожцям на виборах протягом 8 днів з моменту оприлюднених результатів виборів. Реквізити для сплати грошової застави оприлюднюють на сайті територіальної виборчої комісії, а також на стендах ТВК.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия