Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Реалізований проєкт "Бюджет участі" - "Галотерапія (соляна кімната) для славутичан"

У Славутичі реалізували ще один Громадський проєкт "Бюджет участі" - "Галотерапія (соляна кімната) для славутичан". Прожкт подала ще у 2018 році Ганна Лутченко, її проєкт зібрав 253 голосів...

У Славутичі реалізували ще один Громадський проєкт "Бюджет участі" - "Галотерапія (соляна кімната) для славутичан". Прожкт подала ще у 2018 році Ганна Лутченко, її проєкт зібрав 253 голосів. А витратили на соляну кімнату для славутичан 300 тисяч гривень, а тобто це великий проєкт. 

Відкриття солянох кімнати - галокомплексу, щоб здійснювати профілактично-оздоровчі заходи методами галотерапії. Мікроклімат кімнати максимально наближений до природного, з використанням соляних каменів та подріблених солей із Артемівська та Солотвіно, а також іонного галогенератора "Соляна шахта", який є в наявності. 

 


Через те, що в Україні багато народжується людей з особливими потребами та хворих діток, в Україні захворювання органів дихання займає перше місце серед інших захворювань. За останні 20 років в Україні у 10 рахві збільшилася частота виникнення алергійних хвороб та захворюваня дихальної системи. Також щорічно на грип хворіє кожна третя дитина. 

Метою проєкту стало відкриття у Славутичі нового ефективного не медикаментозного оздоровчо-профілактичної терапії шляхом облаштування галокомплексу (соляної кімнати) на базі Центру "Благодар", з метою зміцнення імунітету та підвищення стійкості організму до несприятливого впливу оточуючого середовища у місті Славутичі. 

До соляної кімнати можуть потрапити:

- діти до трьох років, які мають ризик отримати інвалідність, дітям у супроводі батьків - безкоштовно;

- діти з інвалідністю до 18 років - безкоштовно;

- діти дошкільного віку - безкоштовно;

- особи, з інвалідністю від 18 років - безкоштовно;

- учасники  АТО - безкоштовно;

- діти шкільного віку та дорослі, жителі Славутича - за окрему суму.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: