Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тварини також потребують захисту

Мало кому відомо про те, що є як Декларація прав людини, так і Декларація прав тварин. Її було проголошено ще у прошлому віці, 1978 році. Вона була проголошена в будівлі ЮНЕСКО. Всесвітній день захисту тварин - 4 жовтня. В 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987-му....

 

Мало кому відомо про те, що є як Декларація прав людини, так і Декларація прав тварин. Її було проголошено ще у прошлому віці, 1978 році. Вона була проголошена в будівлі ЮНЕСКО. Всесвітній день захисту тварин - 4 жовтня. 

 

В 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987-му – про захист тварин домашніх. В Україні День захисту тварин святкується, починаючи з 2000-го року. Тобто, поступово людство починає усвідомлювати, щоб без нашої допомоги й підтримки тваринам не вижити. Зрештою, саме антропогенні дії зі зловживанням природними ресурсами, руйнацією водно-болотних угідь та лісів – головна причина зменшення, а то й зникнення цілих видових популяцій.

 

Тому Всесвітній день тварин – привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту «братів наших менших». Територія Чорнобильського заповідника – один з тих острівців природи, де тварини почуваються спокійно й захищено. Як і весь живий світ зони відчуження, тут вони можуть бути собою.




 


Фото: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник та Приют для диких животных
#Чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#Чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: