Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шахрайство в інтернеті: будьте обачними

До павутини під назвою шахрайство потрапляють люди стільки, кільки вже існує інтернет. До того ж, потратипи у таку проблему може не тільки новачок у користувані соціальних мереж, а й досвідчені люди...

До павутини під назвою шахрайство потрапляють люди стільки, кільки вже існує інтернет. До того ж, потратипи у таку проблему може не тільки новачок у користувані соціальних мереж, а й досвідчені люди. З виникненням різноманітних соціальних мереж, людям все склдніше розрізнити, де їм говорять праду, а де брехуть аби обікрасти людину. Найчастіше, люди потрапляють у такі пастки в інтернеті, а точніше у соціальних мережах, де зазвичай щось продають або купують, наприклад: "OLX".

Нещодавно поліція виклала допис, де налогошувала на тому, що навіть через профілактичні бесіди та розмови з поліцією, славутичани все одно "ведуться" на шахрайські обіцянки. За останні три місяці Славтуицька поліція відкрила 9 кримінальних проваджень за статею 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). За ці три місяці, за підрахунками поліції, шахраям було перераховано гроші на суму більше 120 тисяч гривень, і це якщо рахувати усі 9 кримінальних проваджень. 

 


Скільки б не викладали інформації про шахрайство, все одно важко зрозуміти, чи людина говорить правду, чи хоче обдурити. Хоча аферисти користуються звичйними давніми способами шахрайства, наприклад говорять, що відправлять товар лише після того, як його надішлють гроші. Хоча більшість українських поштових серверів придумали накладну плату. А тобто, людина, яка отримує щось поштовим сервером, може переглянути посилку, а вже потім заплатити за неї, за умови ,якщо ту людину все влаштує.

Поліція підготувала ряд правил, що потрібно робити аби не потрапити у халекуз шахрайством:

- Не повідомляйте жодної інформації про свою картку (срок дії картки, секретні коди, дівоче прізвище матері, паролі з смс-повідомлень)

- Не розголошуйте секретні дані

- У разі підозрілих телефонних дзвінків телефонуйте на офіційний номер банку

- При купівлі товарів через ОЛХ або інші торговельні майданчики користуйтеся послугою "післяоплата" .


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: