Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі встановили контейнери для утилізації ламп і батарейок

У Славутичі встановили контейнери для утилізації ламп, батарейок та термометрів. Досліджував питання та встановлював спеціальні контейнери відділ з питань надзвичайних ситуацій та Центр зайнятості населення Славутича...

 


У Славутичі встановили контейнери для утилізації ламп, батарейок та термометрів. Досліджував питання та встановлював спеціальні контейнери відділ з питань надзвичайних ситуацій та Центр зайнятості населення Славутича.

Половина токсичних речовин, які утворюються у твердих побутових відходах, йдуть саме від батарейок. Одна відпрацьована «пальчикова» батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400л. води або 20м² ґрунту. Що ж буде якщо використана батарейка потрапить не в контейнер утилізації, а до
загальних відходів?

1. Забруднене місце не стане вже домівкою для тварин;

2. Забруднена територія вже не виростуть без шкідливі рослини;

3. Земля в периметрі 15 метрів вважається забрудненою.

Одна енергозберігаюча лампа містить від 3 до 5 міліграм ртуті. Тобто якщо розіб’ється лампа або, коли розбивається ртутний термометр, то у повітря потрапляє 1 міліграм ртуті, що перевищує у 60 разів допустиму концентрацію.

У Славутичі встановлені спеціальні контейнери:

біля входу до приміщення Житлово-комунального центру (Київський квартал, б.14);

біля Укртелекому (пр-кт Дружби Народів, б.5).

 


- Питання про утилізацію ртутних термометрів не продумане. Навіть якщо розбитий ртутний термометр покласти в пакет, то засунути в контейнер нереально. А якщо викидувати сам термомент, то переживаєш, що з ним буде далі, можливо він розіб’ється. На мою думку, мало інформації про те як користуватися такими контейнерами, адже наші люди звикли не задумуватися над такими речами, - прокоментувала жителька Славутича Падун Гінтарія.




Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: