Завантаження ...

У Славутичі відбулася зустріч з директором Славутицького музею

Сьогодні, 24 липня 0 17.00 годині вечора, в кафе «квадрат» відбулася краєзнавча зустріч з директором музею історії міста Славутич і Чорнобильської АЕС Євгеном Алімовим.


Сьогодні, 24 липня 0 17.00 годині вечора, в кафе «квадрат» відбулася краєзнавча зустріч з директором музею історії міста Славутич і
Чорнобильської АЕС Євгеном Алімовим.

 

Головною темою для сьогоднішньої розмови стало «Знаряддя праці з глибини віків». Директор музею розпочав бесіду з переліку знарядь та історії появлення в Славутичі та в тутешніх селах знарядь праці, а також показував експонати з музею.

Організував виставку відділ культури , національностей та релігії в Славутицькій міській раді.

-         - У нашому краї знаходили закам’янілі молюски, яким зараз понад 2,5 тисячі років. Панцера не має    зберігся лише вид. Всі думають, що такий молюски кам’яніють через постійне перебування в солоній воді. В нашому регіоні ніколи не було річок, озер з солоною водою, лише з прісною. Тому вода не має ніякого відношення до цього. Я скажу вам точно, це через те, що молюски мають властивість висихати. Також в нашому регіоні знаходили закам’янілі папоротники біля Любича.

На питання, де директор музею бере експонати, відповів:

-         - Експонати потрапляють до нас різними шляхами. Деякі я купував, деякі мені віддають, а деякі я й сам знаходив. Ось, біля річки Вербка постійно щось цікаве можна знайти. Був випадок, коли знайшли шматок метеориту, вагою 4 кілограми, біля села Дніпровське в Чернігівській області. В 2010 році цей метеорит передали в міську раду, а вже потім нам. Якщо чесно, вже всю Україну перекопали.

 

  - Мені сподобалася зустріч тим, що був живи діалог, тобто ми не сиділи просто слухали лекцію, ми розмовляли, дізнавалися щось нове. Була оглядова виставка , можна було не тільки чути про якийсь вид знарядь праці, але й побачити, помацати. – коментує гостя зустрічі, Колісова Анна.

-         - Я хотів показати, розказати щось нове, щось цікаве, тому і обрав цю тему. -  говорить Алімов Євген.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия