Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

БПЛА - безпілотні літальні апарати для Чорнобильського заповідника

Сучасні безпілотні літальні апарати – невід’ємна складова інноваційної трансформації Чорнобильського заповідника. Однак, щоб визначитись з конкретною модифікацією безпілотника саме для потреб природоохоронної структури, що діє на специфічній території зони відчуження, потрібно детально ознайомитись з уміннями й можливостями крилатих помічників.....

 

Сучасні безпілотні літальні апарати – невід’ємна складова інноваційної трансформації Чорнобильського заповідника.

Однак, щоб визначитись з конкретною модифікацією безпілотника саме для потреб природоохоронної структури, що діє на специфічній території зони відчуження, потрібно детально ознайомитись з уміннями й можливостями крилатих помічників. Деякі з них вже демонструвались БПЛА «Spectator» виробництва ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, які нещодавно брали участь у патрулюванні території Заповідника як вдень, так і вночі. Але для остаточного вибору цієї демонстрації було замало. Саме тому минулого четверга (9 липня) керівники Чорнобильського заповідника відвідали виробничі цехи, де виготовляють «Spectator».

 

Ознайомлення з нюансами зборки й використання штучних «пташок» у різних умовах та з різними завданнями, обмін думками фахівців з обох сторін, а, головне, підписання Угоди про співпрацю – все це стало першим кроком для виконання спільних заходів, над розробкою яких вже працюють, разом з розробниками безпілотників, профільні відділи Заповідника – режиму, охорони та науковий. Вибір модифікованого під наші завдання БПЛА – буде ще одним важливим кроком співпраці.

 


Фото: пресс-служба ТОВ "Меридіан" та Чорнобильського заповідника
#chornobyl_reserve
#Чорнобильськийзаповідник
#Чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: