Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скасовано необхідність отримання спецдозволу для провадження туристичної діяльності в зоні відчуження

Державне агентство України з управління зоною відчуження спростило процедуру для ведення туристичної діяльності. Зокрема, було скасувано необхідність отримання спеціальних дозволів у сфері надання туристичних послуг у зоні відчуження. «Процес дерегуляції – важливий...

 

Державне агентство України з управління зоною відчуження спростило процедуру для ведення туристичної діяльності. Зокрема, було скасувано необхідність отримання спеціальних дозволів у сфері надання туристичних послуг у зоні відчуження.

«Процес дерегуляції – важливий крок на шляху до створення сприятливих умов для роботи представників туристичної галузі, які працюють або планують працювати за чорнобильським напрямом. Так, цього року було багато випробувань, які пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. Це дуже непростий час, але і його ми маємо використати максимально ефективно, щоб попрацювати над створенням відповідної інфраструктури та усіх передумов, які дозволять зоні відчуження стати одним із потужних магнітів і для науковців, і для інвесторів, і для відвідувачів», - наголосив Голова ДАЗВ Сергій Калашник.

Зараз для початку надання послуг із організації відвідування у зоні відчуження необхідно укласти три договори:
1. Договір з ДП «ЦОТІЗ» про надання послуг щодо підготовки програми перебування та організації відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення з пізнавальною метою.
Детальніше: https://bit.ly/2BtKyJb.
Детальна інформація щодо укладання договорів з ДП «ЦОТІЗ»: https://bit.ly/3groNJ9.
Отримати інформацію щодо процедури укладання договорів можна у ДП «ЦОТІЗ» за номерами:+380634994014 – Дмитро Козленко, +380933691670 – Сергій Боровик. Електрона пошта - cotiz@dazv.gov.ua.

2. Договір з ТОВ «РК Проект» на проведення індивідуального дозиметричного контролю зовнішнього опромінення відвідувачів під час перебування в зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення.
Детальніше: https://bit.ly/38iZTbO.
Отримати інформацію щодо процедури укладання договору можна в ТОВ «РК Проект» за номером: +380997031572 – Анна Осіпова.

3. Договір з ДСП «Екоцентр» про надання послуг з прямого радіаційно-дозиметричного контролю автотранспорту.
Детальніше: https://bit.ly/3gfPPD3
Отримати інформацію щодо процедури укладання договору можна в ДСП «Екоцентр» за номерами: +3804593 52035, +380667731275 – Олег Осташко.

У разі необхідності, туристичні оператори можуть укласти договори на надання послуг із забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням (ЛПХ) з ДСП «Чорнобильська АЕС» та/або з ДСП «ЦППРВ» і на надання ліжко-місць у гуртожитках м. Чорнобиль для проживання відвідувачів з ДСП «ЦППРВ».
Детальніше: https://bit.ly/2BQUpsu.
Детальніше: https://bit.ly/2ZpTaZp.
Детальніше: https://bit.ly/3dJKemF.
Отримати інформацію щодо процедури укладання договору можна в ДСП «Чорнобильська АЕС» за номером: +38099 739 33 98 – Сергій Зелінський.
Отримати інформацію щодо процедури укладання договору можна в ДСП «ЦППРВ» за номером: +380982782460 – Людмила Півень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: