Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У ДАЗВ розробили проєкт Концепції Загальнодержавної цільової екологічної програми поводження з радіоактивними відходами

Фахівці Державного агентства України з управління зоною відчуження для реалізації Стратегії поводження з радіоактивними відходами розробили проєкт Концепції Загальнодержавної цільової екологічної програми поводження з РАВ. «Розроблення проєкту Концепції – це перший крок до створення цілісної системи поводження з радіоактивними ....

 

Фахівці Державного агентства України з управління зоною відчуження для реалізації Стратегії поводження з радіоактивними відходами розробили проєкт Концепції Загальнодержавної цільової екологічної програми поводження з РАВ.

«Розроблення проєкту Концепції – це перший крок до створення цілісної системи поводження з радіоактивними відходами, а також – виконання одного з основних принципів поводження з радіоактивними відходами –неперекладання фінансового тягаря на майбутні покоління», – наголосив Голова ДАЗВ Сергій Калашник.

Після затвердження Стратегії буде розроблено нову Загальнодержавну цільову екологічну програму поводження з радіоактивними відходами.
Зокрема, у Програмі буде закладено систему, яка має комплексно розв’язати проблему у сфері поводження з радіоактивними відходами, завершення створення та забезпечення ефективного функціонування в Україні цілісної системи поводження з радіоактивними відходами, а також створення умов для безпечного та економічно ефективного поводження з радіоактивними відходами.

Зараз проєкт Концепції Загальнодержавної цільової екологічної програми поводження з РАВ знаходиться на етапі розгляду та погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: