Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич, Михайло-Коцюбинська, Любецька ОТГ за спільний розвиток туризму

Про це йшла мова 11 червня на спільному онлайн-засіданні робочих груп Славутицької громади, Михайло-Коцюбинської та Любецької селищних територіальних громад. Нагадуємо, що у квітні 2020 року Славутич виграв конкурс «Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами». Цей проект реалізується...

 
 

Про це йшла мова 11 червня на спільному онлайн-засіданні робочих груп Славутицької громади, Михайло-Коцюбинської та Любецької селищних територіальних громад.

Нагадуємо, що у квітні 2020 року Славутич виграв конкурс «Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами». Цей проект реалізується спільно з Асоціацією міст України та U-LEAD з Європою за фінансової підтримки Уряду Німеччини і Європейського Союзу. Організаторами було визначено 5 переможців, серед яких і Славутич. Співробітництво міст з оточуючими селами та селищами в Україні має великий потенціал завдяки можливості фінансування відповідних проектів з Державного фонду регіонального розвитку.

На жаль, така співпраця у країні не працює на повну потужність, на відміну від Славутича, Любеча і Михайло-Коцюбинська, що мають досвід спільних вдалих проектів за останній час. І як результат, наші громади напрацювали і домовилися реалізувати ще один спільний проект «Створення та підтримка діяльності Туристично-інформаційного центру Дестинації «Славутич-Чорнобиль-Чернігівський регіон». Основними напрямками діяльності Центру передбачається: моніторинг сфери надання туристичних послуг; створення туристичного продукту, впровадження ефективної маркетингової політики; підтримка розвитку малого бізнесу у галузі туристичної інфраструктури; проведення інформаційно-просвітницької кампанії щодо формування культури поводження з відходами.

І от сьогодні зроблено ще один крок, у режимі онлайн підписано Меморандум про партнерство та співробітництво громад Славутича, Михайло-Коцюбинської та Любецької ОТГ. Підписали документ міський голова Славутича Юрій Фомічев, в.о. Михайло-Коцюбинського селищного голови Ніна Ворох, Любецький селищний голова Сергій Пінчук.

Далі учасники зустрічі запланували спільно з представниками АМУ, експертами проекту підготувати та підписати Договір про співробітництво територіальних громад. Наступна зустріч запланована на 23 червня. Далі буде…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: