Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лісова служба США передала пожежникам зони відчуження квадрокоптери

Лісова служба США передала пожежникам зони відчуження квадрокоптери для своєчасного виявлення осередків займань та контролю за процесом гасіння. У рамках співпраці між Державним агентством України з управління зоною відчуження та Лісовою службою США до ДСП «Північна Пуща» було передано три квадроптери, які дозволять своєчасно виявляти ...

 

Лісова служба США передала пожежникам зони відчуження квадрокоптери для своєчасного виявлення осередків займань та контролю за процесом гасіння.

У рамках співпраці між Державним агентством України з управління зоною відчуження та Лісовою службою США до ДСП «Північна Пуща» було передано три квадроптери, які дозволять своєчасно виявляти осередки пожеж та ефективніше відстежувати процес гасіння.

 


«У тісній співпраці з Лісовою службою США у зоні відчуження за попередні роки уже було встановлено 5 камер відеоспостереження на вишках. За допомогою камер співробітники Північної Пущі можуть оперативніше реагувати на задимлення чи займання на території зони відчуження», - наголосив Директор ДСП «Північна Пуща» Роман Кізюн.

У попередні роки для пожежників зони відчуження також було передано індивідуальні захисні костюми, шоломи, респіратори, мобільні пристрої для гасіння, пожежне обладнання, пожежні рукави. Окрім того, було проведено тренінги з базової підготовки лісового пожежника, тактики гасіння пожежі, поведінки вогню, особистої безпеки, координації між наземними та авіаційними силами, основ управління у надзвичайних ситуаціях тощо.

 


«Ми із задоволенням відзначаємо, що рівень нашої співпраці з ДСНС та ДАЗВ значно зріс протягом останніх років. Весь цей час ми наполегливо працювали за підтримки Державного департаменту США та Посольства США в Україні, передаючи обладнання, відповідні нові знання та навички нашим українським партнерам, щоб гасіння пожеж відбувалося на новому стратегічному та безпековому рівні. Зважаючи на те, що екстремальні кліматичні умови створюють ще більше проблем з виникненням лісових пожеж по всьому світі, ми зобов’язані більш тісно співпрацювати, щоб успішно протистояти цим загрозам», - повідомила Шіла Слемп, Менеджер програм у Східній Європі Лісової служби США.
Довідково:

Лісова служба США здійснює свою діяльність в Україні з 2005 року в партнерстві з різними державними установами, відомствами та недержавними інституціями, сприяючи побудові спроможності з реагування на надзвичайні ситуації, зокрема щодо запобігання та ліквідації пожеж у природних екосистемах зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: