Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перлини України

У південно-західний частині Мукачева стоїть Мукачівський замок одно з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам’яток Закарпаття XIV-XVII століть. Точна дата заснування замка невідома, але в документах, які датуються XI століттям він вже згадується. Замок побудовано на горі вулканічного походження заввишки 68 метрів і займає площу 13930 кв.м. ....

 

У південно-західний частині Мукачева стоїть Мукачівський замок одно з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам’яток Закарпаття XIV-XVII століть. Точна дата заснування замка невідома, але в документах, які датуються XI століттям він вже згадується.

Замок побудовано на горі вулканічного походження заввишки 68 метрів і займає площу 13930 кв.м. Змінюючи господарів замок розбудовувався. Описи фортеці 1690 року кажуть, що вона мала потрійний захист. Вона мала глибокі підвали в скелях, де під час облог ховалися люди. Також був виритий критий колодязь.

 


В 1685 -1688 році замок пережив одну з найбільших облог, яку здійснили війська Австрійського імператора. Керувала обороною замка Ілона Зріні. В 1703-1711 роках він став оплотом національної визвольної війни угорського народу проти австрійського гніту. Війну очолив син Ілони Зріні Ференц II Ракоці. Після поразки визвольної війни у замку відкрили політичну в’язницю, яка існувала протягом більше ніж 100 років з 1782 року.

 

Замок "Паланок" пережив війни,зміну влади. У ньому були розташовані армійські казарми, професійне училище, а нині в Мукачівському замку розміщений історичний музей - "Замок "Паланок". Назва замка пішла з назви огорожі ніжної частини гори (містечка), де жили прости люди( ковалі, тесляра, селяни та інші).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: