Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Інформація про актуальну ситуацію на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника

Станом на 27 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують локалізацію пожеж на територіях: Луб’янського, Дитятківського, Котовського, Денисовицького, Корогодського та Паришівського лісництв....

 
 

Станом на 27 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують локалізацію пожеж на територіях: Луб’янського, Дитятківського, Котовського, Денисовицького, Корогодського та Паришівського лісництв.

Продовжується проливання працівниками ДСП «Північна Пуща» торф’яників за допомогою пожежних насосних станцій поблизу с. Крива Гора (Паришівське лісництво) та смт Поліське (Луб’янське лісництво). Ведуться роботи з облаштування протипожежних розривів до яких залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 998 км. мінералізованих смуг.
Подробиці тут https://www.facebook.com/dazv.gov.ua/

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,015 мР/год., Київська область – 0,011 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год., м. Чорнобиль – 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).

На даний час Заповідник працює в шатному режимі (з поправкою на карантинні обмеження).

Основні сили спрямовані на вивчення наслідків пожежі, визначення збитків для екосистем Заповідника та на реалізацію біотехнічних заходів з метою допомоги тваринам, які постраждали внаслідок пожеж.



#Чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#Чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: