Завантаження ...

З «МОЗАЇКИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОГО РЕНЕСАНСУ»

Ще один рік. Тридцять четвертий – після Чорнобильської катастрофи і четвертий – від створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Символічно й невипадкового, що дві значущі, але протилежні за суттю й духом події, об’єднані однією датою. Дійсно, заповідна територія піднялась з попелу після аварії на ЧАЕС. Саме тут природа....

 

Ще один рік. Тридцять четвертий – після Чорнобильської катастрофи і четвертий – від створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Символічно й невипадкового, що дві значущі, але протилежні за суттю й духом події, об’єднані однією датою. Дійсно, заповідна територія піднялась з попелу після аварії на ЧАЕС. Саме тут природа показала свою енергію, витривалість, гнучкість і життєздатність.  Трагічність події потроху відходить у минуле. Зате набирає силу всепроникність відродження, багатогранність змін і обнадійливість перспектив.

 


Навіть останні масштабні пожежі не зупинять буяння життя на цій території. Але кожна мить, кожен фрагмент далекого й не дуже минулого чи сьогодення зони відчуження залишаються в пам’яті та історії. Якщо пощастить – ці миті будуть «спіймані» й зупинені на світлинах фотомитців.

Виданий нами фотоальбом «Мозаїка Чорнобильського Ренесансу» - серія знімків кількох авторів, які в різний час фіксували дивовижний поставарійний світ Зони. Представники флори і фауни, неповторні краєвиди, унікальні артефакти…  Переглядаючи ці фото, можна тільки уявити, з якого величезного й розмаїтого мозаїчного панно складається Чорнобильський заповідник.

Повну версію фотоальбому дивіться за посиланням: https://zapovidnyk.org.ua/index.php?fn=fotogalery



Фото: Денис Вишневский (Denis Vishnevskiy)
Денис Копылов (Denis Kopylov)
Aleksandr Sirota
Sergey Domashevsky
#Станіслав_Гуменюк
Євген Воробйов
#Чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#Чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия