Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Прозвітували про хід ліквідації лісових пожеж на території Житомирської області та у Зоні відчуження.

20 квітня під час онлайн-брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук прозвітував про хід ліквідації лісових пожеж на території Житомирської області та у Зоні відчуження. “В Чорнобильській зоні на ранок вдалося локалізувати один осередок пожежі поблизу с. Корогод. Наразі основні ....

 

20 квітня під час онлайн-брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук прозвітував про хід ліквідації лісових пожеж на території Житомирської області та у Зоні відчуження.

“В Чорнобильській зоні на ранок вдалося локалізувати один осередок пожежі поблизу с. Корогод. Наразі основні зусилля спрямовані на гасіння інших трьох осередків поблизу населених пунктів с. Розсоха, с. Крива Гора, с. Рудьки та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем. Найбільш складний осередок пожежі знаходиться поблизу с. Рудьки де вживаються всі можливі заходи щодо недопущення переходу пожежі на територію Республіки Білорусь”, - сказав спікер.

Він додав, що для гасіння та локалізації залучені пожежні розрахунки, інженерна техніка та 3 вертольоти. Крім того, інші два осередки пожежі поблизу с. Розсоха та с. Крива Гора не несуть загрози лісовим масивам та іншим територіям Зони відчуження.

Заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко прокоментував поточну ситуацію зі станом атмосферного повітря.

“Станом на 20 квітня, завдяки зусиллям наших пожежних та деякій зміні синоптичної ситуації, зокрема, зміні напрямку вітру та короткочасні дощі, якість атмосферного повітря у Житомирській та Київській областях, де спостерігались найбільші осередки пожежі, а також у м. Києві значно поліпшилась”, - сказав спікер.

Інформація: ДСНС України
Деталі за посиланням: https://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/107579.html?fbclid=IwAR1FA70-XcjEmOPpSJF7FmoqPPxpzMPE1n-cVqnWT5_UvbWegeJIEF8-Ask

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: