Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Маєш мало доходів? Оформлюй субсидію!

Для багатьох верств малозабезпеченого населення , яке самостійно невзмозі оплатити житлово-комунальні послуги є програма житлових субсидій. Вона є першою в Україні адресною програмою соціального захисту, спрямовану найменш забезпеченим верстам населення, яка зняла напругу в суспільстві в умовах підвищення цін і тарифів

 
Для багатьох верств малозабезпеченого населення , яке самостійно невзмозі оплатити житлово-комунальні послуги є програма житлових субсидій.

Програма житлових субсидій стала однією з найважливіших програм соціального захисту. Вона є першою в Україні адресною програмою соціального захисту, спрямовану найменш забезпеченим верстам населення, яка зняла напругу в суспільстві в умовах підвищення цін і тарифів на житло, комунальні послуги і електроносії. Субсидія є адресною безготівковою допомогою держави малозабезпеченим сім’ям на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового (рідкого) палива. Адресний характер допомоги означає, що вона призначається конкретній сім’ї за зверненням власника чи наймача житла від імені усіх зареєстрованих там осіб. Допомога надається шляхом зменшення розміру зазначених платежів на утримання житла. Головним критерієм для отримання субсидії є рівень доходів сім’ї по відношенню до вартості цих платежів в межах визначених нормативів споживання.

Субсидія є безповоротною допомогою, як і інші форми соціальної допомоги, приміром, на дітей для малозабезпечених сімей тощо. При її призначенні громадяни не беруть на себе зобов’язання щодо її повернення.

Це принципово відрізняє субсидію від позик, кредитів та інших видів договірних обов’язань.
Надання субсидії не пов’язане з формою власності житла. Оскільки вони не повинні повертатися державі, вони не є боргом і їх отримання не впливає на право власності громадян на житло.

Для тих хто взагалі ніколи не звертався за призначенням субсидії і не отримував, теж немає підстав хвилюватися. Можна звернутися до відділу за її призначенням. Програма житлових субсидій в Україні дійсно забезпечує захист сімей з низькими доходами в оплаті за користування або утримання житла та комунальних послуг. Також звертаємо увагу жителів міста в кого встановлено прилади обліку використання води, вони, як і всі інші, теж мають право на субсидію.

Субсидія призначається з місяця звернення громадян. Тому не відкладайте свій візит і своєчасно звертайтеся до нас.

Графік роботи відділу:
Понеділок – з 8.30 до 18.00.
Вівторок – з 8.30 до 18.00.
Середа – з 8.30 до 19.00.
Четвер – з 8.30 до 18.00.
П’ятниця з 9.00 до 16.00.


За більш детальнішою консультацією або на прийом звертайтеся: м.Славутич, Центральна площа, Міськвиконком, каб. 110, або телефонуйте 3-01-12, 3-00-11*110.

Начальник відділу прийому громадян з надання усіх видів
державних соціальних допомог і компенсацій
Мартиненко С.М.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: