Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Результати вікторини "ЧИ ЗНАЄШ ТИ СЛАВУТИЧ?"

Тиждень тому Відділ молоді та спорту спільно з Туристично-інформаційний центр Славутича / Visiting Slavutych (особисто дякуємо Кристина Бельченко) запропонували ВАМ вікторину.За тиждень ми отримали 61 відповідь. Дякуємо ВСІМ, хто долучився, зацікавився та взяв участь у вікторині))) Як і обіцяли, викладаємо ПРАВИЛЬНІ ВІДПОВІДІ 1. Яка місцина ...

 
 

Тиждень тому Відділ молоді та спорту спільно з Туристично-інформаційний центр Славутича / Visiting Slavutych (особисто дякуємо Кристина Бельченко) запропонували ВАМ вікторину.

За тиждень ми отримали 61 відповідь. Дякуємо ВСІМ, хто долучився, зацікавився та взяв участь у вікторині)))

Як і обіцяли, викладаємо ПРАВИЛЬНІ ВІДПОВІДІ

1. Яка місцина у Славутичі є найстарішою? (Парк)
2. Які місця були запропоновані для будівництва майбутнього міста Славутича? (с. Страхолісся Київської області або с. Неданчичі Чернігівської області)
3. Які інші назви міста були запропоновані? (необхідно обрати 2 варіанти) (Сонячний, Сонцеград)
4. Скільки колишніх радянських республік направили своїх будівельників для допомоги у будівництві Славутича? (9: 8 республік будували квартали, а будівельники з Білорусі будували центр міста, тому один з торгівельних центрів на площі має назву "Мінськ")
5. Напишіть прізвища всіх мерів Славутича… (саме мери - Володимир Удовиченко та Юрій Фомічев, але нещодавно у нас був маленький мер - Ева Шнайдер) за правильну відповідь ми зараховували ті, де були вказані хоча б перші двоє мерів)))
6. Яка колишня республіка радянського союзу вручила символічний ключ Славутичу? (Естонія)
7. Скільки наразі у Славутичі кварталів?(14 - Сіверянський квартал, який започаткований будівництвом Греко-католицької церкви)
8. Звідки походять назви Добринінського та Печерського кварталу? (Один із богатирів Русі - Добриня Микитич - народився в Любечі, неподалік від нашого міста. Вже історичний факт, що в саме цьому селищі народився і преподобний Антоній Печерський – один з визначних священно-церковнослужителів епохи Київської Русі, який заснував у Любечі, Києві та Чернігові знамениті печерні монастирі.)
9. Скільки національностей проживає у Славутичі? (49)
10. З якого кварталу до Центрального парку була переміщена скульптурна композиція «Сім’я»? (Ленінградський)
11. Славутич - це острів Київської області на Чернігівщині! А чи є острів у Славутича, і як він називається? (запитання від міського голови Юрія Фомічева) (Острів є, називається Правідний)
12. Який перепад висот поверхні землі в місті? (запитання від головного архітектора міста Дмитрий Баглаев) (16 метрів)

І результати:
Марина Виноградна - 9 балів
Марія Періна - 8 балів
Сергій Рабчевський - 7 балів


Вітаємо))))
Вікторини триватимуть надалі, вони проходять за підтримки міського голови Юрій Фомічев. Дякуємо йому за призи, співпрацю та допомогу)))

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: