Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пошукова експедиція спростувала наявність сільськогосподарської діяльності у зоні відчуження

Одразу після резонансної заяви Уповноваженого Президента України з питань земельних відносин Романа Лещенко про вирощування сільгосппродукції на чорнобильських землях та знімків із супутника, т. в. о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова ініціювала та організувала «пошукову експедицію» до зони відчуження щодо виявлення ознак сільськогосподарської...

 

Одразу після резонансної заяви Уповноваженого Президента України з питань земельних відносин Романа Лещенко про вирощування сільгосппродукції на чорнобильських землях та знімків із супутника, т. в. о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова ініціювала та організувала «пошукову експедицію» до зони відчуження щодо виявлення ознак сільськогосподарської діяльності.

До складу експедиції увійшли експерти: радник т.в.о. Голови ДАЗВ Олег Насвіт, директор ДСП «Екоцентр» Сергій Кірєєв, голова Громадської ради при ДАЗВ Олександр Сирота, а також кореспондент інформаційного онлайн-видання «Сьогодні» Ігор Сєров, які відвідали зону відчуження, зокрема ті локації, координати яких були вказані на фото Романа Лещенка.

Результати перевірки оглянутих локацій спростували наявність будь-якої сільськогосподарськоі діяльності на сьогоднішній день.
Таким чином, на полі, поблизу села Корогод, за 15 км від Чорнобиля, було помічено сліди коліс, проте вивчивши їх протяжність, Сергій Кірєєв припустив, що це − сліди техніки, яка була задіяна під час ліквідації пожежі в 2015 році. Адже ніякі ознаки не вказували на сьогоднішнє ведення сільськогосподарської діяльності на цій території.
 

 

Крім цього, під час перевірки оглянули площу цих полів за допомогою дрона та побачили, що більшість території заросла бур'янами й соснами різної висоти та віку вже після того, як були залишені сліди.
У тому числі, експертна група перевірила достовірність інформації про ведення сільськогосподарських робіт на полях біля напівзруйнованих будівель адміністрації колишнього колгоспу. Тут також нічого не вказувало на використання цих земель у господарських цілях.

«Я вдячна журналістам і моїм колегам, які професійно та оперативно виконують свою роботу. Це допомагатиме налагодженню ефективних комунікацій та прозорому висвітленню діяльності у зоні відчуження. ДАЗВ й надалі буде сприяти вирішенню гострих та суспільно важливих питань», - зазначила т.в.о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова.

Фото: Ігор Сєров.

Посилання на матеріал про детальний перебіг «пошукової експедиції» у зоні відчуження від інформаційного онлайн-видання «Сьогодні»: https://www.segodnya.ua/ua/ukraine/kak-my-v-chernobyle-iskali-nelegalnye-polya-1415796.html

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: